Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ GOURMET EXHIBITION ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην έκθεση βρέθηκαν 700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα και άλλοι 200 από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες - Όλα τα βραβεία

Η έκθεση «Gourmet Exhibition» άνοιξε φέτος τη φιλόξενη και ελπιδοφόρα αγκαλιά της για να υποδεχτεί στον νέο της χώρο, την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς αποκλειστικά εξαίρετων προϊόντων γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα και πάνω από 8.000 επισκέπτες, αποφασισμένους να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν, να απολαύσουν τον πλούτο που πηγάζει από την ελληνική γη και τέλος να τον προμηθευτούν για το σπίτι ή την επιχείρησή τους, ως καταναλωτές ή επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αυτόν τον πλούτο, οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.  

Επιπρόσθετα, δημιούργησαν δύο ακόμη θεσμούς, τα «Βραβεία Κοινού» όπου προσκάλεσαν τους επισκέπτες της έκθεσης όχι απλώς να δοκιμάσουν τα προϊόντα της αλλά και να τα αξιολογούν, καθώς και τα βραβεία «Specialist Awards» όπου ειδικοί γευσιγνώστες δοκίμασαν και βαθμολόγησαν 120 προϊόντα, το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά με άριστα το 15, από τα οποία βραβεύθηκαν τα καλύτερα στις κατηγορίες: Παράδοση, Ελιά, Μέλι, Γεύση, Καινοτομία, Συσκευασία.

«Ναι η έκθεση Gourmet Exhibition απέδειξε και φέτος, για τρίτη πλέον χρονιά, πως έχει όραμα και στοχεύει κάθε φορά ακόμη ψηλότερα!», τονίζουν οι διοργανωτές.

Η έκθεση σε αριθμούς:

- 8.000 και πάνω επισκέπτες σε 3 ημέρες:
- 700 buyers-επαγγελματίες από την Ελλάδα.
- 200 buyers-επαγγελματίες από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες.
- 7% περίπου των καταναλωτών ήταν από το εξωτερικό.
- 80 παραγωγοί αποκλειστικά με εκλεκτά και 100% τυποποιημένα τρόφιμα από κάθε μεριά της Ελλάδας.
- 1.700 προϊόντα στα περίπτερα των παραγωγών, στη διάθεση του κοινού για γευστικές δοκιμές, αγορές, παραγγελίες και συνεργασίες.
- 54 παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο “Olive Bar”, στο “Deli Bar” και στην αίθουσα γευσιγνωσίας:

- 12 γευσιγνωσίες ελαιολάδων (ε.π. ελαιολάδων)
- 4 γευσιγνωσίες ελιών
- 5 γευσιγνωσίες μελιών
- 17 γευσιγνωσίες διαφορετικών προϊόντων (τουρσιά, αλλαντικά, αλείμματα, σοκολάτες, ροφήματα κτλ)
- 11 συζητήσεις / παρουσιάσεις
- 4 τράπεζες γευσιγνωσίας
- 1 σεμινάριο καλλυντικών

- 28 experts που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα της έκθεσης.
- 120 προϊόντα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των Specialist Awards.
- 5 κριτές γαστρονομίας δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα προϊόντα των Specialist Awards (αλφαβητικά):   Αλεξάνδρα Ανθίδου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου και Ελένη Ψυχούλη.
- 6 οι κατηγορίες των Specialist Awards: Παράδοσης, Ελιές, Μέλι, Συσκευασίας, Γεύσης και Καινοτομίας.

Συνολικά 18 προϊόντα βραβεύθηκαν στα Specialist Awards:

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χρυσό: Λουκούμια Σύρου, Συκουτρής
Ασημένιο: Καβουρμάς Λήμνου, Παλαίστρος
Χάλκινο: Ελαιόλαδο Efkraton

ΕΛΙΑ

Χρυσό: Δαμασκηνοελιές, Αϊνατζόγλου Family Farms
Ασημένιο: Καλαμών Zαρωμένη, Terra Creta
Χάλκινο: Βιολογικές Ανάλατες Ελιές, Γνήσιες Γεύσεις

ΜΕΛΙ

Χρυσό: Μέλι Γλυκάνισου, Bee Naturalles
Ασημένιο: Μέλι Παλιουρίου, Beekeeper Family
Χάλκινο: Μέλι Καστανιάς, Elawon

ΓΕΥΣΗ

Χρυσό: Κατσικίσιος Καβουρμάς, Παλαίστρος
Ασημένιο: Βιολογικό Παξιμάδι Κυθήρων, Αστάρτη
Χάλκινο: Bread & Butter Chips, Lagadas Farms

KAINOTOMIA

Χρυσό: Σοκολάτα Black Honey, Cocoowa
Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Maron
Χάλκινο: Ζυμαρικά χωρίς Γλουτένη, Niama

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χρυσό: Σοκολάτα Movie, Cocoowa
Ασημένιο: Ελαιόλαδο, Ladolea
Χάλκινο: Ελαιόλαδο, Monogram

2.000 επισκέπτες (καταναλωτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι) συμμετείχαν στα Βραβεία Κοινού, βαθμολογώντας όσα ξεχώρησαν ως τα καλύτερα.

5 κατηγορίες στα Βραβεία Κοινού και 5 αντίστοιχα οι εταιρείες-εκθέτες που κέρδισαν:

Βραβείο Ελαιολάδου: Terra Creta, Grand Cru
Βραβείο Delicatessen: Lazaris, Μαντολάτο Σοκολάτα
Bραβείο Φυσικής Περιποίησης: Cura Naturale, Velluto Κρέμα
Βραβείο Καινοτομίας: Arritos, Βοτανικό Ρόφημα
Βραβείο Συσκευασίας: Cocoowa, Movie Chocolate
 
Ο πιο σημαντικός αριθμός της έκθεσης:  Μία ψυχή που κατατέθηκε από όλα τα μέλη της ομάδας στη διοργάνωση και υλοποίησή της και έλαβε τα εύσημα παμψηφεί, από εκθέτες και κοινό.

Ραντεβού στην 4η έκθεση “Gourmet Exhibition” το 2021 !

Περισσότερα για την Gourmet Exhibition στην ιστοσελίδα www.gourmetexhibition.com και στις αντίστοιχες σελίδες στο facebook και στο Instagram.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ