Skip to main content

Παράταση υποβολής δηλώσεων μέσω e-ΕΦΚΑ για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ζητούν οι φοροτεχνικοί

Λόγω των δυσκολιών που εντοπίζεται στην υποβολή των δηλώσεων, ζητείται νέα παράταση εώς το τέλος του Νοεμβρίου

Την παράταση όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των πληγέντων περιοχών της Θεσσαλίας προς τον e-ΕΦΚΑ, έως τις 30 Νοεμβρίου ζητά με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Όπως επισημαίνεται, στις 29 Σεπτεμβρίου η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε την παράταση ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι τις 4/10/2023, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των ασφαλισμένων από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πρόσφατη κακοκαιρία. «Αυτή η παράταση σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τους συναδέλφους που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες κακοκαιρίες», σημειώνει η ΠΟΦΕΕ, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει ληφθεί υπόψιν πως ολόκληρη η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 7/9, οπότε και χτύπησε η κακοκαιρία Daniel σαρώνοντας ανθρώπους, περιουσίες, επιχειρήσεις ακόμα και ολόκληρα χωριά».

Μάλιστα τονίζεται ότι «πριν ακόμα  καταφέρει να συνέλθει ο κόσμος και οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί από αυτή την άνευ προηγουμένου καταστροφή, χτύπησε και η κακοκαιρία Elias επιδεινώνοντας τις ήδη υπάρχουσες τραγικές συνθήκες. Επί ένα μήνα ουσιαστικά οι συνάδελφοι των περιοχών της Θεσσαλίας δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τα καθήκοντα τους, καθότι ακόμα και όσοι δεν αντιμετώπισαν την άμεση καταστροφή του γραφείου τους ή/και της προσωπικής τους περιουσίας, αντιμετωπίζουν έμμεσα προβλήματα, όπως με το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς υπάρχουν πληγείσες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Ενώσεών μας στις πληγείσες περιοχές, ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. έχει ενημερώσει πως κατ’ εκτίμηση η πλήρης ομαλοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου (χωρίς διακοπές, επικίνδυνες πτώσεις τάσης κτλ) θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου. Με αυτές τις τεχνικές δυσκολίες είναι αδύνατο να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις».