Skip to main content

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα για κατάργηση υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού

Τι αναφέρει στην επιστολή της στον υπουργό Εργασίας

Αίτημα για την κατάργηση υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού (Έντυπο Ε4) κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Στην επιστολή της η ΠΟΦΕΕ, αναφέρει στον υπουργό ότι «όπως γνωρίζετε, για το διάστημα από 1 μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους υπάρχει η υποχρέωση υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού (Έντυπο Ε4) για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Άρθρο 5, παράγραφος 16, Α. 40331/Δ1.13521, ΦΕΚ Β’ 3520/19-09-2019».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή «με την ανάπτυξη της εφαρμογής ΕΡΓΑΝΗ 2 επιτεύχθηκε η άμεση πληροφόρηση μέσω αυτής για τους εργαζόμενους και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του συνόλου των δεδομένων για κάθε εργαζόμενο σε πραγματικό χρόνο», και προστίθεται ότι:

«Η υποβολή του πίνακα προσωπικού (Ε4) αποτελεί πλέον μία μη αναγκαία, παρωχημένη και χρονοβόρα διαδικασία για τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση για τους συναδέλφους Λογιστές - Φοροτεχνικούς, οι οποίοι καλούνται για λογαριασμό της επιχειρηματικής κοινότητας να προβούν στην υποβολή του».

Για αυτούς τους λόγους, καταλήγει η ΠΟΦΕΕ, «σας καλούμε να προβείτε στην κατάργηση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής του Εντύπου Ε4 (Ετήσιος Πίνακας Προσωπικού)».