Skip to main content

Παράταση στην υποβολή Πόθεν Έσχες για το 2016 ζητεί η ΕΦΕΕΘ

Επιστολή - αίτημα της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

Παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής ∆ηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και ∆ηλώσεων Οικονοµικών Συµφερόντων (Πόθεν Έσχες), για το έτος 2016, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018, ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ).   

 Αναλυτικά η επιστολή - αίτημα της Ένωσης:                                                                        

«Αξιότιµε Κύριε Υπουργέ,  

Στις 21/10/2017 λήγει η προθεσµία ηλεκτρονικής υποβολής ∆ηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και ∆ηλώσεων Οικονοµικών Συµφερόντων (Πόθεν Έσχες), για το έτος 2016.

Επειδή την περίοδο αυτή τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία έχουν µεγάλο φόρτο εργασίας.

Επειδή η συµπλήρωση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες είναι µία πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία και απαιτούνται πολλά στοιχεία και αρκετός χρόνος.

Επειδή ο χρόνος που αποµένει είναι ελάχιστος και η προηγούµενη υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες για το έτος 2015 έληξε πριν τρεις (3) µήνες περίπου και η επεξεργασία των δηλώσεων αυτών δεν έχει ακόµη ολοκληρωθεί.

Επειδή οι επιπτώσεις µη υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονοµικών συµφερόντων, είναι πολύ αυστηρές κι 

Επειδή η απόφασή σας δεν θα έχει δηµοσιονοµικό κόστος, παρακαλούµε να δώσετε παράταση µέχρι 28/2/2018».