Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

Η «γλυκιά» γιορτή, γεμάτη μέλι πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην κεντρική πλατεία της περιοχής και θα κλείσει με μουσική συναυλία.

Παρατείνεται για μία ακόμη ημέρα, σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 η «Γιορτή Μελιού» στην κεντρική πλατεία της Ν. Καλλικράτειας του δήμου Νέας Προποντίδας μετά από επιθυμία των πολιτών και θα κλείσει με μουσική συναυλία.

Η «γλυκιά» γιορτή, γεμάτη μέλι πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από τον Δήμο Ν. Προποντίδας, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Ν. Καλλικράτειας και τους μελισσοκόμους του τόπου.Στη «Γιορτή Μελιού» πέρα από τον στόχο που είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τη ζωή της μέλισσας, τα προϊόντα που παράγει και τη συμβολή αυτών στην υγεία και στην ομορφιά.

Μπορούν ακόμη:Να γνωρίσουν από κοντά τους ντόπιους παραγωγούς μελιού, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν το μέλι τους αλλά και άλλα αγνά και ποιοτικά προϊόντα κυψέλης.

Να δοκιμάσουν, να αναγνωρίσουν και να βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών.

Να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “BeePathNet” που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Προποντίδας με άλλες πέντε χώρες και να μάθουν τη σημασία των μελισσών στο περιβάλλον.

Τα παιδιά μπορούν:Να απασχοληθούν δημιουργικά στον ειδικό χώρο που θα υπάρχει με κεντρικό θέμα «Μελισσοδιαδρομές».

Να δουν από κοντά μια κυψέλη.

Στη γιορτή βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς και σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Δήμος στέκεται κοντά στους μελισσοκόμους του δήμου κι επιθυμεί την ανάδειξη του τοπικού μελιού αλλά και των άλλων αγαθών που προσφέρει η μέλισσα. Επιπλέον, προσπαθούμε να  γνωστοποιήσουμε μέσα από τη συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "BeePathNet" τη σημασία της μέλισσας για το περιβάλλον».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ