Skip to main content

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Από τα 25 ασθενοφόρα που θα έπρεπει να κινούνται καθημερινά βγαίνουν μόνο 17

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο της Α' και Β' Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης Κώστας Κοκολάκης, ο υπεύθυνος Συνδικαλιστικού της Α' Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ηλίας Ρίγανης, το μέλος Βικτωρία Παπαγεωργίου αντιστοίχως, καθώς και το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ευγενία Κυριακάκη – Προκοπίου.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τη διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος κ. Λεπτοκαρίδου, τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Καραμπελίδου, τον γενικό γραμματέα των Εργαζομένων κ. Βεντούλη και αρκετούς εργαζομένους της συγκεκριμένης βάρδιας.

Η διευθύντρια κ. Καραμπελίδου, όπως επισημαίνεται, έκανε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της λειτουργίας, τα προβλήματα και το σημαντικό ρόλο του ΕΚΑΒ. «Τόσο η Διευθύντρια όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μας ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού. Ειδικότερα, λείπουν ογδόντα (80) διασώστες. Η Διευθύντρια κα. Λεπτοκαρίδου μας ενημέρωσε επιπρόσθετα για τις δυσκολίες του συντονισμού του προγράμματος των εφημεριών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

Και προστίθεται: «Χαρακτηριστικά μας επισήμαναν ότι ενώ πρέπει να κινούνται ημερησίως είκοσι πέντε (25) ασθενοφόρα, εντούτοις κινούνται μόλις δεκαεπτά (17), ακριβώς λόγω της έλλειψης προσωπικού. Η έλλειψη προσωπικού δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά συνάμα είναι και θέμα ανανέωσης του προσωπικού με την πρόσληψη νέων σε ηλικία διασωστών (συγκεκριμένα, εργάζονται διασώστες ηλικίας 50 και 55 ετών). Τέλος, μας επισήμαναν το πρόβλημα που αναμένεται να ανακύψει λόγω της επικείμενης κατάργησης του αεροδρομίου Μακεδονία ως αεροδρομίου αεροδιακομιδών.

» Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μας μετέφερε ότι πέραν των ανωτέρω, διεκδικούν:

1)      Την δαπάνη ετοιμότητας ύψους εκατόν πενήντα ευρώ (150,00€) το μήνα, η οποία αποτελεί επίδομα, και το οποίο λαμβάνανε μέχρι το έτος 2011 και το οποίο διακόπηκε λόγω των μνημονίων,

2)      Την δημιουργία Σχολής Διασωστών Πανεπιστημιακού Επιπέδου ή Ακαδημίας. (Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο, πως στους χώρους του ΕΚΑΒ σήμερα λειτουργεί Δημόσιο ΙΕΚ για Διασώστες).

» Κατά την περιήγησή μας στους χώρους εργασίας και στις εγκαταστάσεις διαπιστώσουμε ότι είναι πλήρως ανακαινισμένες, καθαρές, άρτιες, ενώ είναι τακτοποιημένα και άμεσα προσβάσιμα όλα τα ευαίσθητα υλικά».