Skip to main content

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για συμβάν με τρανς άτομα: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση - Μας στεναχωρεί που οι θύτες είναι ανήλικοι

«Έχει επικρατήσει μία μισαλλόδοξη, συντηρητική μειοψηφία που ακριβώς επειδή λειτουργεί και συμπεριφέρεται όπως θέλει», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση

Τη απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό με την επίθεση σε δύο τρανς άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους χθες το βράδυ

«Το να επιχειρηματολογήσουμε γιατί καταδικάζουμε την χθεσινοβραδινή επίθεση δεν έχει καμία σημασία. Το ΠΑΣΟΚ μάχεται και διεκδικεί μία δίκαιη κοινωνία, μία κοινωνία ισονομίας και ίσων ευκαιριών, μία κοινωνία που όλοι μας θα αυτοπροσδιοριζόμαστε και θα ζούμε όπως θέλουμε», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Μας στεναχωρεί ότι η ομάδα θυτών, είναι ένα σύνολο ανηλίκων. Αποδεικνύει δυστυχώς αυτό που είναι κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη.                      

Έχει επικρατήσει μία μισαλλόδοξη, συντηρητική μειοψηφία που ακριβώς επειδή λειτουργεί και συμπεριφέρεται όπως θέλει, λειτουργεί με όρους πλειοψηφίας. Δείχνει δυστυχώς και την πραγματική εικόνα του Εκπαιδευτικού μας συστήματος, της απαξίωσης του και έλλειψης ανθρωποκεντρικής προσέγγισης.

Χρειάζεται συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης, των ενεργών πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των κομμάτων και των θεσμικών φορέων ώστε να αλλάξει η εικόνα και ο χαρακτήρας της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν χρειάζεται ευχολόγια η Θεσσαλονίκη. Απαιτείται να ονοματίσουμε το πρόβλημα, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να δράσουμε.

Για μία δίκαιη κοινωνία, για μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης».