Skip to main content

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για πλημμύρες: Υπάρχουν ποτέ ευθύνες για την πόλη μας;

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο», σχολιάζει σκωπτικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Α'Θεσσαλονίκης

Βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τα σημερινά πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη εξαπολύει η νομαρχιακή επιτροπή Α'Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Έργα, που παραδόθηκαν σχετικά πρόσφατα, τίθενται εκτός λειτουργίας, όπως η "περίφημη" υπόγεια διάβαση Μακρυγιάννη. Άλλα έργα, που ολοκληρώνονται στο ... διηνεκές προκαλούν, λόγω του ότι δεν τελειώνουν ποτέ και του τρόπου κατασκευής τους, πλημμύρες στη γύρω περιοχή, ενώ το κόστος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό. Ρέματα, δρόμοι, οικήματα πλημμυρίζουν κάθε τρεις και λίγο, περιουσίες καταστρέφονται και ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «πόροι υπάρχουν, αλλά κανείς δεν ασχολείται να τους αξιοποιήσει. Αυτό που τελικά δεν υπάρχει, είναι ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών».

Καταληκτικά στην ανακοίνωση, η ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διερωτάται εάν «αλήθεια υπάρχουν ποτέ ευθύνες για την πόλη μας;» και τονίζει ότι «δυστυχώς για την Κεντρική Μακεδονία, για τη Θεσσαλονίκη, αυτό που μετράει θα είναι πάντα οι επικοινωνιακές φιέστες των κυρίων Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα».