Skip to main content

Παυλίδου: Επέκταση 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις από κυβέρνηση ΝΔ

Η επέκταση των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις θα διευθετηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης

“Tο αίτημα της επέκτασης της ρύθμισης των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις είναι σωστή κίνηση και είναι κάτι που υπάρχει μόνιμα στο πρόγραμμα της ΝΔ τυπωμένο, διανεμημένο, ειπωμένο πάρα πολλές φορές. Για τον λόγο αυτό απορούμε, γιατί το ανακάλυψε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα βήμα πριν από τις κάλπες, και προσπαθεί να το περάσει με όποιο τρόπο μπορέσει στην επόμενη κυβέρνηση. Θα διευθετηθεί το θέμα μετά την 8η Ιουλίου, που πιστεύουμε ότι οι αντιστάσεις των δανειστών θα καμφθούν από την κυβερνητική σοβαρότητα και από τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα δημιουργηθούν από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ”.

Αυτό τόνισε η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου, μιλώντας στην εκπομπή “Πολιτικό τραπέζι” στην ΕΡΤ3 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου ανέφερε πως “όλη αυτή την μακρόχρονη περίοδο των περίπου δέκα χρόνων μέσα στην κρίση είναι γεγονός ότι ως χώρα δεν κάναμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά ρίξαμε απλώς το βιοτικό επίπεδο, κόψαμε τους μισθούς και τις παροχές, γιατί”, όπως εξήγησε, “είναι δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η λιτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, η μείωση του κράτους, κάτι που αποτελεί μεταρρύθμιση, την οποία συζητάμε, έχουμε βαρεθεί να ακούμε και την απαιτούν οι δανειστές”.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι “μείωση του κράτους δεν σημαίνει αναγκαστικά μείωση προσωπικού ή απολύσεις, σημαίνει όμως μείωση του τρόπου λειτουργίας του κράτους. Για αυτό η ψηφιακή πολιτική, η ψηφιακή κοινωνία, η ψηφιακή διακυβέρνηση βρίσκονται πολύ ψηλά στο πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στην Βουλή, που δεν θα κλείσει εάν είναι κυβέρνηση η ΝΔ. Ως νέα κυβέρνηση θα δουλέψει εντατικά όλο το καλοκαίρι, για να δει τις καινούριες δομές τις κρατικές, να αξιολογήσει και να βάλει τις βάσεις για αναδιάταξη της οικονομίας. Με την μείωση των δαπανών, την οποία το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει σε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μόνο από την μείωση των δομών, θα περισσέψει ένα μεγάλο απόθεμα που θα μπορέσει να ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις που μηδενίστηκαν τελείως”.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου εξέφρασε επίσης την άποψη ότι δεν θα πρέπει να μας φοβίζει η αναλογία 1 προς 5 στον δημόσιο τομέα, εξηγώντας ότι “αν κινηθεί η οικονομία ο Έλληνας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει πολύ καλές θέσεις εργασίας και αυτός  είναι ο στόχος. Δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη στις δυτικές κοινωνίες χωρίς να έχουμε έναν υγιή ιδιωτικό τομέα. Επομένως αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε υγιή επιχειρηματικότητα, υγιή καινοτομία, υγιέστατες επιχειρήσεις, έτσι ώστε η αγκίστρωσή μας από τον δημόσιο τομέα να μειωθεί, να μην αισθανόμαστε ανασφάλεια σε άλλα περιβάλλοντα”.

Η κ. Παυλίδου απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις είπε πως “η Ευρώπη περνά μια δύσκολη περίοδο, το καταλαβαίνουμε στον διεθνή ανταγωνισμό. Επομένως θέλει μια οικονομία σταθερή και σθεναρή που θα εξασφαλίσει τη θέση της μέσα στο παγκόσμιο σκηνικό. Ούτε είναι δεδομένο, ούτε είναι εύκολο ότι η Ευρώπη θα είναι μια περιοχή με οικονομική ευμάρεια, οπότε θέλει και μεταρρυθμίσεις και πιστεύουμε ότι ως προς το πλεόνασμα θα κάνει ένα βήμα πίσω αν δει ότι τα κράτη μέλη της πραγματικά γίνονται σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες”.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο ο Γιάννης Βαρουφάκης για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 η κ. Νιόβη Παυλίδου είπε: “Ο πρωθυπουργός έχει καημό με τον κ. Βαρουφάκη, μετά τους μεγάλους έρωτες έρχονται τα μεγάλα μίση. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, περίοδος που θέλουμε να ανακάμψει η χώρα, δεν μπορεί να συζητιέται αυτό το ζήτημα, όταν στις εκλογές θέλουμε να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και κοιτάμε τις συνεργασίες που μπορούμε να κάνουμε με τους λογικούς πολιτικούς χώρους, για να ανακάμψουμε την οικονομία. Λέμε δεν θα κλείσει η Βουλή, για να έχουμε έτοιμα νομοσχέδια, κοιτάμε να κερδίσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές, δεν είναι ώρα για ειδικά δικαστήρια. Βέβαια, σε βάθος χρόνου όποιος πραγματικά μπορεί να οδηγηθεί κάπου να οδηγηθεί και το λέω για όλους τους πολιτικούς χώρους, όχι μόνο για τον κ. Βαρουφάκη. Γιατί για τον κ. Βαρουφάκη είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι έπαιξε μια παράτολμη παρτίδα πόκερ σε βάρος ενός λαού, αυτά δεν γίνονται”.