Skip to main content

Πέφτει η αυλαία του 42ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου την Κυριακή

Μέχρι σήμερα πάνω από τετρακόσιοι συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους σε περίπτερα των εκθετών – εκδοτών και παρουσίασαν στο χώρο των εκδηλώσεων

Την Κυριακή το βράδυ ολοκληρώνει τη λειτουργία του το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Μέχρι σήμερα πάνω από τετρακόσιοι συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους σε περίπτερα των εκθετών – εκδοτών και παρουσίασαν στο χώρο των εκδηλώσεων.

Στο θετικό απολογισμό εντάσσεται η αύξηση των επισκεπτών – βιβλιόφιλων σε περίπου 20%, αλλά και η αύξηση των πωλήσεων περίπου στο 10%.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου που ήταν αφιερωμένο σε δύο πολύ σημαντικούς ποιητές, τον Κωστή Παλαμά και τον Γιώργο Βαφόπουλο, είχε αρκετά αφιερώματα στο πρόγραμμά του, τόσο στο περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης όσο και στην εξέδρα με εκδηλώσεις λόγου και προβολής για τους ίδιους. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε τη συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών του Δήμου.

Εντυπωσιακές παρουσίες κυρίως νέων μουσικών, που συμμετείχαν με μπάντες και σχήματα στα εγκαίνια και καθ΄ όλη τη διάρκεια, παρουσιάσεις νέων βιβλίων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις zumba, μουσικές για την παράδοση και τον χορό, βραδιές χορωδιών αλλά και κλασικού ρεπερτορίου με βιολί και πιάνο, εκδηλώσεις παρουσίασης παιδικών βιβλίων με δραματοποίηση, για την παιδική κακοποίηση, είναι αυτά που παρακολούθησαν οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού συνεχίζεται αυτό το τριήμερο:  

Παρασκευή
ώρα 8.00 μ.μ.
-« 6+1 μυστικά για το πώς να γράψετε ένα πετυχημένο παιδικό βιβλίο –παρουσία συγγραφέων

Σάββατο  
ώρα 8.00 μ.μ.

1.Εκδήλωση λόγου « Λογοτεχνία, λήθη, μνήμη: η περίπτωση Βαφόπουλου» με ομιλητή τον εκδότη του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ, λογοτέχνη Γιώργο Γιαννόπουλο
ώρα  9.00 μ.μ.

2. Μουσική εκδήλωση « Το ταξίδι της φυσαρμόνικας» σε ποίηση Κωστή Παλαμά με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Κυριακή
ώρα 8.30 μ.μ.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση Opera  Flamenco performance με τη Σοφία Κιορπέ
Ισμήνη Γιαννάκη
ώρα 9.00 μ.μ.

Συναυλία-αφιέρωμα για τον Γιάννη Σπανό με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια  Ντίνα Παπαϊωάννου. Είσοδος δωρεάν.