Skip to main content

Πυρά Εξαδάκτυλου για Επιτροπή Εμβολιασμού: Απαρχαιωμένες αντιλήψεις για ιδιώτες

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των ιδιωτικών γιατρών κάνοντας λόγω για απίστευτη ταλαιπωρία.

«Η Θεσσαλονίκη είναι σε κάθοδο, η Αθήνα είναι σε σταθεροποίηση ή πολύ πολύ μικρή άνοδο», είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε σαφή φάση ύφεσης.

«Η πανδημία δεν είναι πίσω μας έχουμε ένα τρίτο κύμα που προσπαθούμε να ωθήσουμε όσο το δυνατόν πιο πίσω. Δεν πρέπει να νοιώθουμε σε καμία περίπτωση ότι έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα» σημείωσε.

Για την σταδιακή άρση των μέτρων ο κ. Εξαδάκτυλος είπε να «μην θεωρούμε ότι θα κάνομε ένα βήμα κάθε εβδομάδα και μπορεί να έχουμε στάσεις ή και όπισθεν. Νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και μετά να δούμε αν επιτρέπεται να κάνουμε επόμενο βήμα και να αξιολογήσουμε ποιο είναι το πιο αναγκαίο».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε πως «έχουμε μικρό αριθμό εμβολίων και ο αριθμός των εμβολιασμών που γίνεται καθημερινά ανταποκρίνεται σε αυτόν τον μικρό αριθμό. Δεν είναι ικανοποιητικό ότι αυτή την στιγμή δεν δοκιμάζονται τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα. Χρησιμοποιούνται τα δημόσια νοσοκομεία. Δεν μπορούν να είναι εμβολιαστικά κέντρα. Είναι λάθος».

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των ιδιωτικών γιατρών κάνοντας λόγω για «απίστευτη ταλαιπωρία». «Η αντίληψη που έχει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα της υγείας, είναι απαρχαιωμένη. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί δεν εντάχθηκαν σε ένα λογικό πλαίσιο εμβολιασμό», τόνισε.

«Διαφωνώ με τις ιεραρχίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και παρά το γεγονός ότι απαρτίζεται από επιστήμονες κύρους, σε αυτή την χρονική στιγμή, μια άλλη Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, θα χειριζόταν την κατάσταση πολύ καλύτερα και πολύ πιο σύγχρονα», είπε χαρακτηριστικά.