Skip to main content

Ποδηλατοπορεία και διαγωνισμός ζωγραφικής σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με ποδήλατο, πατίνια ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο μέσο διαθέτετε.

Ανοιξιάτικη γιορτή για την κινητικότητα πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece, με ποδηλατοπορεία που ξεκινά στις 10.30 από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και διαγωνισμό Ζωγραφικής στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece έχει ως στόχο τη δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα στο EIT Urban Mobility, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), και τους δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις αστικής και βιώσιμης κινητικότητας. Το Bikeathon 2022 "Ride a bike & Go Green" που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30, συνιστά μία σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσετε και να μάθετε περισσότερα για το ΕΙΤ UM RIS Hub Greece αλλά και την σημασία της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με ποδήλατο, πατίνια ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο μέσο διαθέτετε. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11:00 από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν την οδό Τσιμισκή προς την οδό Σαλαμίνος και από εκεί θα κινηθούν επί της Λεωφόρου Νίκης για να καταλήξουν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.