Skip to main content

Ορθοπεταλιές στη Θεσσαλονίκη με... μπροστάρη τον Ζέρβα (φωτο+vids)

Με εκκίνηση το δημαρχείο, οι ποδηλάτες κινήθηκαν επί της οδού Τσιμισκή, έπειτα στη Σαλαμίνος και τη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξαν στη Νέα Παραλία.

Με... μπροστάρη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ποδηλατοπορεία στο κέντρο της πόλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece για το «Ride a bike & Go Green» και κάνοντας πεταλιές συμμετείχαν στην εκδήλωση που έχει στόχο την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη.

Με εκκίνηση το δημαρχείο, οι ποδηλάτες κινήθηκαν επί της οδού Τσιμισκή, έπειτα στη Σαλαμίνος και τη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξαν στη Νέα Παραλία, όπου διοργανώθηκαν παράλληλες δράσεις με ζωγραφική και μουσική καθώς και διαγωνισμοί για τους συμμετέχοντες.

Την αδυναμία του στο ποδήλατο δεν έκρυψε για ακόμα μία φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που βρέθηκε από νωρίς στο δημαρχείο και φορώντας το κράνος του, συμμετείχε στην ποδηλατοπορεία, ενώ έφτασε πρώτος στο τέλος της διαδρομής.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να υιοθετηθούν ευρύτερα οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης στην καθημερινότητα, δηλώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος απολαμβάνει τη βόλτα με το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε πως η διοίκηση του δρόμου στοχεύει στην στροφή περισσότερων προς το ποδήλατο με την κατασκευή και συντήρηση ποδηλατοδρόμων ενώ σημείωσε πως σε λίγους μήνες η πόλη θα αποκτήσει κόμβους για τη φόρτιση των ηλεκτρικών ποδηλάτων.