Skip to main content

«Πόλη Ανάποδα» για πυροβολισμό σε 16χρονο: Δεν θα μετατρέψετε τη Θεσσαλονίκη σε φυλακή

Το δημοτικό σχήμα δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα σημερινή συγκέντρωση της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου απευθύνει το δημοτικό σχήμα Θεσσαλονίκης «Πόλη Ανάποδα».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα, στις 18:00. Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται στη χθεσινή πορεία για τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι, τονίζοντας ότι «η πορεία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής πριν καν ξεκινήσει, με επιθέσεις καθ' όλη τη διάρκειά της και με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης σε όλο το μπλοκ μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δολοφονική επίθεση από μέλη της ΕΛ.ΑΣ. σε 16χρονο Ρομ, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό για 20€ βενζίνη, είναι απόπειρα άλλης μιας κρατικής δολοφονίας που κινδυνεύει να μείνει ατιμώρητη.

Σίγουρα όμως δεν θα μείνει αναπάντητη. Η χθεσινή ημέρα έδειξε ότι δεν θα αποδεχτούμε αυτή τη σήψη. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στη ζωή και ότι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η αστυνομική τρομοκρατία και η καταστολή θα τους βρουν απέναντί τους. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η πορεία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής πριν καν ξεκινήσει, με επιθέσεις καθ' όλη τη διάρκειά της και με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης σε όλο το μπλοκ μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, με χημικά να πέφτουν ακόμη και σε κεντρικά μαγαζιά της πόλης. Προσαγωγές στον σωρό και μαζικοί έλεγχοι πολιτών ακόμη και ώρες μετά την πορεία θύμιζαν καθεστώς ομηρίας στο κέντρο της πόλης και το μετέτρεψαν σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη.

Η κινητοποίηση του κόσμου της Πόλης Ανάποδα και όλων των διαδηλωτών, που δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και δεν φοβήθηκε στιγμή απέναντι στους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ. φτάνοντας ως το τέλος της πορείας, είναι η πρώτη απάντηση.

Μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, η ιστορική μνήμη στη Θεσσαλονίκη έμεινε και θα κρατηθεί ζωντανή.

Όλες-οι σήμερα, 6 Δεκέμβρη, στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στη Θεσσαλονίκη, όλοι-ες στην Καμάρα στις 18:00!

Δεν θα μετατρέψετε την πόλη μας σε φυλακή!».