Skip to main content

Το πολυτελές Celestyal Journey ενισχύει το homeporting στη Θεσσαλονίκη- 28 προσεγγίσεις το 2024

Το νέο πλοίο έκανε το παρθενικό του ταξίδι στις 2 Σεπτεμβρίου - Έχει μήκος 219,3 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 1.260 άτομα

Ψήφο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ρίχνει το νέο απόκτημα της Celestyal Cruises, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey, που έχει μήκος 219,3 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 1.260 άτομα. Το νέο πλοίο της εταιρείας, που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι πλήρως ανακαινισμένο, με την επένδυση να φτάνει τα 26 εκατ. ευρώ, και συμβάλει στην ενίσχυση της Θεσσαλονίκης ως homeport καθώς έχει προγραμματίσει για το 2024 28 προσεγγίσεις στο λιμάνι της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στις 2 Σεπτεμβρίου με το δρομολόγιο Πειραιά-Θεσσαλονίκη- Κουσάντασι-Μύκονο-Ηράκλειο-Σαντορίνη-Μήλο- Πειραιά. Το πλοίο διαθέτει επτά εστιατόρια, οκτώ μπαρ και πολλά ανοικτά καταστρώματα προκειμένου ο επιβάτης να απολαύσει το ταξίδι του.

Image

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρίς Θεοφιλίδης, οι εργασίες για την ανακαίνιση έγιναν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην Ελλάδα. «Δεν κάνουμε απλώς ανανέωση του στόλου. Κάνουμε μία αναβάθμιση» ανέφερε ο  κ. Θεοφιλίδης επισημαίνοντας πως το νέο απόκτημα της εταιρείας είναι ένα πλοίο  μικρομεσαίου μεγέθους ιδανικό για τους ελληνικούς προορισμούς, όπου πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιών του. «Το πλοίο πλέον έχει 50% περισσότερη χωρητικότητα. Διαθέτει 280% περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνια, περισσότερες σουίτες σε σύγκριση με το πλοίο που αντικατέστησε» ανέφερε και προσέθεσε πως η Celestyal «έχει έντονο οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα το οποίο πέρσι έφθασε τα 136 εκατομμύρια ευρώ». Όπως εξήγησε ο κ. Θεοφιλίδης τα 46 εκατ. ευρώ  αφορούν τις δαπάνες για τη λειτουργία των πλοίων (λιμενικά τέλη, μισθοί, λειτουργικά κόστη) ενώ τα 90 εκατ. προέρχονται από τα χρήματα που αφήνουν οι επιβάτες των πλοίων της εταιρείας στους προορισμούς, κυρίως νησιωτικούς, που έχει στα δρομολόγια της η Celestyal.

Image

«Επειδή είμαστε ελληνική εταιρεία και έχουμε αφετηρία την Ελλάδα επισκεπτόμαστε πολλούς ελληνικούς προορισμούς. Το οικονομικό αποτύπωμα είναι  μεγάλο» ανέφερε ο κ. Θεοφιλίδης επισημαίνοντας πως οι επιβάτες των πλοίων της εταιρείας πέρυσι άγγιξαν τις 110.000 ενώ οι επισκέψεις περί τις 450.000.

Image

Μάλιστα ο κ. Θεοφιλίδης επισήμανε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που υλοποιεί Celestyal σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πειραιά για το βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης και για το αν θα ξαναεπισκέπτονταν την πόλη.

Image

Η Θεσσαλονίκη έχει τουριστικές προοπτικές

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφιλίδη, το 40% του πελατολογίου της εταιρείας είναι Αμερικανοί τουρίστες, ενώ παράλληλα κτίζει πελατολόγιο και σε άλλες αγορές. Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως η Celestyal αναγνωρίζει τις προοπτικές της για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για την ενίσχυση του homeport στο λιμάνι της.

Image

«Αποκτήσαμε το Celestyal Journey τον Μάιο του 2023 και πραγματοποιήσαμε εκτενέστερες αναβαθμίσεις στον τεχνικό εξοπλισμό, στους χώρους ενδιαίτησης, στους δημόσιους χώρους αλλά και στα ανοιχτά καταστρώματα. Είμαστε διπλά υπερήφανοι διότι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες του περασμένου καλοκαιριού περατώθηκε αυτό το δύσκολο έργο στην Ελλάδα. Από ελληνικά συνεργεία από Έλληνες τεχνικούς καταδεικνύοντας ότι στη χώρα μας υπάρχει σημαντική τεχνογνωσία» υπογράμμισε o καπετάνιος Άγγελος Βασιλάκος.

Στη στρατηγική που χαράσσει η διοίκηση του ΟΛΘ προκειμένου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να είναι ένα ανοιχτό, θελκτικό λιμάνι για την κρουαζιέρα αναφέρθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Αθανάσιος Λιάγκος υπογραμμίζοντας στη σημασία των επενδύσεων που υλοποιούνται σε αυτό. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία του homeporting καθώς συμβάλει στην αύξηση των εσόδων για την τοπική κοινωνία.

Image

Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Χριστίνα Γούλα κάνοντας αναφορά στη στρατηγική θέση του λιμανιού της πόλης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης τονίζοντας τη σημασία της εξωστρέφειας για την πόλη.