Skip to main content

Δολοφονία Άλκη: Πώς γίνεται η διαδικασία της αναγνώρισης - Τι λένε δικηγόροι εμπλεκομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία της αναγνώρισης από τους τέσσερις φίλους του Αλκιβιάδη, των 12 προσώπων μου κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία της αναγνώρισης από τους τέσσερις φίλους του Αλκιβιάδη, των 12 προσώπων μου κατηγορούνται για την δολοφονική επίθεση το μοιραίο βράδυ, στην περιοχή της Χαριλάου.

Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Μπαίνει κάθε φορά στον χώρο με το ειδικό τζαμί ένας μάρτυρας και στην απέναντι πλευρά, μπαίνουν κατά ομάδες οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και άσχετα πρόσωπα, καθώς έτσι απαιτεί το διαδικαστικό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ν.Κ, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της διαδικασίας προκύπτει ότι ο δικός του εντολέας δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα από τα θύματα. «Ουσιαστικά αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίζαμε από την αρχή. Σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζηνδρος δικηγόρος υπεράσπισης του 21 χρόνου κατηγορουμένου Ο.Τ. υποστήριξε ότι μετά από διάταξη της 7ης ανακριτιτιας διεξήχθη η διαδικασία της αναγνώρισης. "Ήταν το επιστέγασμα μιας υποδειγματικής ανακρισης, η οποία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη δίκη, για να αποδώθει ακριβοδικαια η κρίση για το τι συνέβη και τι έκανε ο καθένας. Θεωρώ ότι έχει ξεκαθαρίστει σε επαρκές επίπεδο, ωστόσο θεωρώ ότι η διαδικασία της αναγνώρισης ολοκλήρωσε τον κύκλο της ορειοθετησης του ρόλου και της ευθύνης του καθενός".