Skip to main content

Προειδοποίηση Γεωργιάδη: Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, παίρνουμε πίσω τα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να τηρούνται πιστά τα μέτρα ενόψει του ανοίγματος λιανεμπορίου και κομμωτηρίων.

Καμπανάκι προς επιχειρήσεις, επαγγελματίες και καταναλωτές για την πιστή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων κατά του κορωνοϊού έκρουσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως με την όποια ένδειξη επαναφοράς του βεβαρημένου επιδημιολογικού φορτίου η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα που ανακοίνωσε για το άνοιγμα της αγοράς.

«Η κυβέρνηση κατανοεί απολύτως τα παρατεταμένα προβλήματα» από το lockdown σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «εθνική προσπάθεια». «Η κατάκτηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας που έχουμε τώρα δεν μπορεί να χαθεί» τόνισε και κάλεσε όλους τους πολίτες, επιχειρήσεις, εργαζομένους και καταναλωτές, σε «μία συμφωνία ευθύνης ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα απαρέγκλιτα».

Διαβάστε σχετικά: Χωρίς ραντεβού και με sms για δύο ώρες ανοίγει από τη Δευτέρα η αγορά

«Αν δείξει τάσεις επαναφοράς η επιδημιολογική εικόνα, όχι να επανέλθει, αν δείξει τάσεις επαναφοράς, θα δράσουμε ταχύτερα, θα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πίσω τα μέτρα» διαμήνυσε και πρόσθεσε: «Να μην σκεφτόμαστε τρόπους για το πώς να τα παραβιάσουμε, αλλά να ξέρουμε πως τα μέτρα έχουν παρθεί για να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας». «Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία του ελληνικού λαού. Ολα τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί να προστατεύσουν τη δική μας υγεία, των πελατών μας, των φίλων μας» συμπλήρωσε και κάλεσε τους πολίτες να βάλουν πλάτη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δείτε ακόμη: Ανοίγουν τη Δευτέρα κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια - Πώς θα λειτουργούν