Skip to main content

Προϋπολογισμός: Υπερψηφίζει ο Σαρίδης, αιφνιδιασμός στην Έν. Κεντρώων

Εάν ο Βασίλης Λεβέντης επιλέξει τη διαγραφή του Γιάννη Σαρίδη, τότε η Ένωση Κεντρώων πέφτει κάτω από τους πέντε βουλευτές.

Τους τρεις λόγους που τον «εμποδίζουν να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό» γνωστοποίησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, κατά τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή. Η τοποθέτηση αυτή φούντωσε τα σενάρια για το εάν ο βουλευτής παραμείνει στο κόμμα του ή αν πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα γραφής για τον δρόμο που προτίθεται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και αν θα ενταχθεί ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο βουλευτής, τρία πράγματα άλλαξαν σε σχέση με τους προηγούμενους προϋπολογισμούς που ο ίδιος έχει καταψηφίσει: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες και βάζει ένα τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων, «για να πιστέψει» - όπως είπε - «το άνοιγμα της προς το κέντρο». «Σας καλώ να εξετάσετε την πρόταση νόμου που έχω καταθέσει μήπως μου δώσετε και ένα λόγο για να πιστέψω το άνοιγμά σας προς το κέντρο, το κέντρο που ονειρεύτηκα, το κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ. Πάντα πρώτοι, πάντα πρωταγωνιστές. Η δημοκρατία μας η Ελλάδα μας, οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Με σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, να βρίσκομαι δίπλα. Πάντα δίπλα του ήμουν, εκεί ανήκω» σημείωσε.

Στα σκοινιά η Ένωση Κεντρώων

Εφόσον ο κ. Σαρίδης υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό τότε η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση του προϋπολογισμού μετρά έναν επιπλέον βουλευτή πέρα από το άθροισμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η Ένωση Κεντρώων αιφνιδιάστηκε από την τοποθέτηση Σαρίδη και στα πρώτα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το πώς θα αντιδράσει το κόμμα υπήρξε αμηχανία έως και άγνοια των δηλώσεών του.

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται και ο Βασίλης Λεβέντης, διότι αν επιλέξει τη διαγραφή του κ. Σαρίδη τότε η Ενωση Κεντρώων πέφτει κάτω από τους πέντε βουλευτές και άρα θα σταματήσει να έχει τα προνόμια της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος, που απολαμβάνει σήμερα. Από την άλλη, βέβαια, είναι δύσκολο να αφήσει το συγκεκριμένο γεγονός να περάσει έτσι, καθώς είθισται κοινοβουλευτικά η ψήφιση του προϋπολογισμού να αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.