Skip to main content

Πτήση στα... 8,32 μ. για τον Τεντόγλου στο πρώτο άλμα για το 2024 (vid)

Ο Ολυμπιονίκης του μήκος έδειξε κεφάτος και σε πολύ καλή κατάσταση, σε μια χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων

Πρώτο δείγμα όχι απλά θετικό, αλλά θετικότατο για τον Μίλτο Τεντόγλου στην πρεμιέρα του στον κλειστό στίβο.

Αν και επίσημη, η ημερίδα, που έγινε στο ανακαινισμένο και κυριολεκτικά και μεταφορικά ζεστό κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, δεν είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της World Athletics, ο Ολυμπιονίκης του μήκος έδειξε κεφάτος και σε πολύ καλή κατάσταση και πέταξε στα 8,32μ.

Ο Μίλτος ξεκίνησε πολύ δυναμικά με άλμα στα 8,20μ., ανέβηκε στα 8,21μ. στη δεύτερη προσπάθεια του και πήδηξε 8,03μ. στην τρίτη για να φτάσει στο 8,32μ. στο τέταρτο άλμα του. Αμέσως μετά, σαφώς ικανοποιημένος, έβγαλε τα παπούτσια του και παρακολούθησε τις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητών, από τους οποίους ξεχώρισε ο 21χρονος Νίκος Σταματονικολός με το εξαιρετικό 7,71μ., επίδοση πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ του, που είναι 7,86μ., από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο.

Ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημερίδας, δήλωσε: «Είναι από τα καλύτερά μου άλματα αυτό. Κάθε φορά που κάνω 8,30 στην προπόνηση ξέρω ότι είμαι πολύ καλά. Είμαι έτοιμος για τους επίσημους αγώνες. Τα άλματά μου έγιναν με 14 διασκελισμούς. Η μεγάλη μου φόρα είναι με 16, οπότε έχω περιθώριο άλλα δύο βήματα για να την τρέξω καλύτερα. Δεν έτρεξα πολύ καλά σήμερα. Από εκεί κρίνονται τα μεγάλα άλματα, από την καλή φόρα. Γιατί τα άλματά μου είναι πολύ καλά τεχνικά».

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μίλησε και για το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ: «Περισσότερο από όλα με βοήθησε ότι μπήκε θέρμανση, ήταν το πιο σημαντικό. Είμαστε, βέβαια, ευγνώμονες και για όλα τα υπόλοιπα που έχουν φτιάξει».

Όσο για τον επόμενο αγώνα του... «Θα είναι στην Οστράβα, που είναι ένας πολύ καλός αγώνας. Έχω πάει πολλές φορές, και φέτος θα είναι εκεί πολλοί καλοί αθλητές, οπότε θα είναι ένα καλό τεστ».

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Λούκα Μπόσκοβιτς που γυμνάζεται με τον Ντράγκουτιν Τόπιτς. O Σέρβος πήδηξε 7,76μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Το γκρουπ του Τόπιτς βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα για προετοιμασία.

Την ημερίδα διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.

Εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν με καλές επιδόσεις στην ημερίδα του ΟΑΚΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του απογεύματος, ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε. Ο Δημήτρης Τσιάμης για μία ακόμη φορά δεν είχε πρόβλημα να πετύχει μια μεγάλη επίδοση, παρότι αγωνίστηκε με έξι διασκελισμούς. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη σημείωσε 16,40μ., ενώ αν είχε κρατηθεί στο τρίτο του άλμα στο 16,37μ., θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερο άλμα. Ο αθλητής, ο οποίος θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβακία, είχε ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 15,76μ. και 16,14 μέτρα. Με προπονητική φόρα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Πανταζής, που ήταν δεύτερος με 15,34 μέτρα και τρίτος ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15,17 μέτρα.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεπέρασε τα 4,30μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (4,37μ.). Η Αδαμοπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις ΗΠΑ και πλέον επικεντρώνεται στην προπόνηση της. «Θέλω να βελτιώσω την τεχνική μου και να διεκδικήσει καλύτερες επιδόσεις. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι να βελτιώσω την τεχνική μου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ σε μίτινγκ στην Ελβετία και στη συνέχεια στην ημερίδα του ΣΕΦ», είπε η αθλήτρια. Η νεαρή Αναστασία Μπουμπουλίδη, μία εβδομάδα από τα 4,00μ. της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,90μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχώρισαν νεαρές αθλήτριες που το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν καλές παρουσίες στην κατηγορία Κ18. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ελένη- Νεκταρία Μάμα με 12,47μ. και δεύτερη ήταν η Δέσποινα Πάσιου με 12,32 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες του Δημήτρη Βασιλικού το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ήταν παρούσα στην εγκατάσταση για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειας μικρών και μεγάλων. Εξίσου ζεστό ήταν και το κλίμα που δημιούργησαν αθλητές, αθλήτριες και φίλοι του στίβου, που παρακολούθησαν την ημερίδα. Τους αγώνες διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.