Skip to main content

Ρήγας: Εντός στόχου ο προϋπολογισμός - Δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Καλό είναι να σταματήσουν αυτές οι διαρροές και η χειραγώγηση της κοινωνίας, κατά τη γνώμη μου δεν θα κοπούν οι συντάξεις, είπε ο κ. Ρήγας.

«Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η χώρα είναι εντός στόχου, η ελληνική οικονομία επιτυγχάνει το 3,5% και άρα δεν είναι απαραίτητη η περικοπή των συντάξεων. Επίσης αυτές τις μέρες με τα fake news, όλοι απογοητεύτηκαν», στο FOCUS 103,6 ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

«Ο κ. Σολτς χαρακτήρισε μάλιστα αποκυήματα φαντασίας τα δημοσιεύματα για την περικοπή των συντάξεων. Άρα, θα απογοητευτούν για άλλη μια φορά όσοι δημιουργούν μια τέτοια εικόνα στην ελληνική κοινωνία. Καλό είναι να σταματήσουν αυτές οι διαρροές και η χειραγώγηση της κοινωνίας. Κατά τη γνώμη μου είναι οριστικό ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις» ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των βουλευτών και τους ισχυρισμούς του Αλέξη Μητρόπουλου για το θέμα, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι ο «ο κ. Μητρόπουλος ευθέως το λέω, ας σταματήσει να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και να λέει διάφορα. Έχει απογοητεύσει πλήρως με τις προβλέψεις του και ως νομικός πια και κυρίως να μην είναι μέρος κι αυτός μιας τρομολαγνείας απέναντι στην κοινωνία, για θέματα που αποδεικνύεται ότι έχει πάντα λάθος. Ο κ. Βούτσης απάντησε, δεν συνδέεται πλέον ο μισθός των βουλευτών με τους δικαστικούς. Η βουλή με απόφασή της από το 2009 έχει αποσυνδεθεί από τις αποδοχές του Αρείου Πάγου.»

Ερωτηθείς για το χθεσινό περιστατικό στα δικαστήρια με τον ξυλοδαρμό αστυνομικών από αντιεξουσιαστές ο κ. Ρήγας δήλωσε:

«Η αστυνομία και τα δικαστήρια είναι χώρος προσιτός στους πολίτες. Από εκεί και πέρα πρέπει και οι πολίτες να έχουν μία διαφορετική αντίληψη στο πώς θα αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα. Δεν βοηθάει η καταστολή, ως εκπαιδευτικός δεν είμαι υπέρ της καταστολής. Είναι θέμα παιδείας και δημοκρατικής κουλτούρας. Η καταστολή δεν είναι ποτέ προνόμιο για μία κοινωνία. Δεν τιμά μια κοινωνία να ασκεί η ίδια βία. Το χθεσινό περιστατικό βεβαίως είναι απόλυτα καταδικαστέο. Το αν έπρεπε να γίνουν προσαγωγές είναι θέμα της ΕΛ.ΑΣ., δεν είναι θέμα του πολιτικού προϊσταμένου. Η πολιτική ηγεσία δίνει την συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης, από εκεί και πέρα η ίδια η αστυνομία έχει την ευθύνη να λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει. Αν παραβιάζεται ο νόμος, πρέπει ο νόμος να τηρηθεί, αυτό είναι σαφές.»