Skip to main content

Ρήγμα στους «12»: Αποσύρεται η Τσέλσι και η Σίτι από την European Super League

Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι οδηγούνται σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα λόγω των εντόνων διαμαρτυριών από τους οπαδούς τους.

Tα νομικά έγγραφα με τα οποία θα ζητήσει την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, φέρεται να ετοιμάζει η Τσέλσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα BBC και Sky News.

Σε ανάλογη απόφαση, σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ του BBC, οδηγείται και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η υπαναχώρηση του λονδρέζικου σωματείου έρχεται κατόπιν σχετικής απόφασης του ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, και σε περιβάλλον έντονων διαμαρτυριών από τους οπαδούς της.

Περίπου 1.000 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την έδρα της ομάδας, το Stamford Bridge, πριν από το παιγνίδι εναντίον της Μπράιτον, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εμπλοκή του σωματείου τους στο σχέδιο της Σούπερ Λίγκας, που ήδη συγκεντρώνει θυελλώδεις αντιδράσεις. 

Tσέλσι και Σίτι ήταν ανάμεσα στις έξι βρετανικές ομάδες, τις λεγόμενες «big six», μαζί με τις Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ που είχαν συμφωνήσει στην δημιουργία της νέας Λίγκας.

Αμφότερες οι ομάδες δεν ήταν πάντως ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες του σχεδίου και ήταν οι τελευταίες που προσχώρησαν σε αυτό.

Δεν έχει ακόμη γίνει σαφές πόσο εύκολη θα είναι η αποδέσμευσή τους ή πόσο δεσμευτικά είναι τα συμβόλαιά τους.

«Είναι σαφές ότι κάτι άλλαξε την Τρίτη και αυτό είτε ήταν οι αντιδράσεις, είτε η παγκόσμια καταδίκη, είτε η πολιτική πίεση, ή ακόμη και ο λόγος των παικτών, σχολιάζει το BBC.

«Προφήτης» Νέβιλ

Τις δεύτερες σκέψεις σχέδια των δύο ομάδων είχε λίγο νωρίτερα ο Γκάρι Νέβιλ, παλαίμαχος διεθνής αμυντικός της Γιουνάιτεντ και σήμερα σχολιαστής, λέγοντας ότι ο Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έχουν ιδιαίτερες επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μλώντας στην Daily Mail, ο Νέβιλ υποστήριξε ότι η αυξανόμενη πίεση από τους οπαδούς δημιοήργησε αμφιβολίες στους δύο συλλόγους.

«Ο Τζόελ Γκλέιζερ (σσ: ιδιοκτήτης της Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ) δεν θα αλλάξει γνώμη εύκολα! Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ θα πρέπει να προσπαθήσουν να αλλάξουν την άποψη της διοίκησης»

Σύμφωνα με τον Νέβιλ, πάντως, δεν θα κάνει πίσω μόνο η Σίτι αλλά και η Τσέλσι. Ακόμα και η Λίβερπουλ, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Κλοπ θα μπορούσε να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Αν και οι ιδιοκτήτες, η FSG (Fenway Sports Group) και ο Τζον Χένρι, είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν την οικονομική δύναμη και τον έλεγχο που πάντα οραματίστηκαν για το σύλλογο, οι οπαδοί άρχισαν να διαμαρτύρονται αμέσως.