Skip to main content

Σήμερα η 9η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Η γυμνή ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από το Πάρκο Νέας Ελβετίας και μέσω κεντρικών οδών θα καταλήξει στον πολυχώρο WE στην Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Για ένατη συνεχόμενη φορά θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσσαλονίκη η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Θα ξεκινήσει από το Πάρκο Νέας Ελβετίας και μέσω κεντρικών οδών θα καταλήξει στον πολυχώρο WE στην Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικές και δρώμενα, bodypainting, την ίδια την γυμνή ποδηλατοδρομία, αλλά και βραδινό πάρτι στον πολυχώρο WE με τους live Lostre Community και Κρούση (ομάδα κρουστών), DJ Set Γυμνός Ποδηλάτης και άλλες εκπλήξεις. Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί ξέφρενο πάρτι με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα, προβολές και πολλές εκπλήξεις.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι αυτo-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια κ.α. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές μιλούν για μια «απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης,  και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη & την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης, την διαφορετικότητα και την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος».