Skip to main content

Σήμερα η καρναβαλική παρέλαση... συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη παρά την αντίδραση της ΕΛΑΣ

Η αστυνομία εξέδωσε ξανά ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία άδεια για την πραγματοποίηση παρέλασης

Κανονικά πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.00 μπροστά στον Λευκό Πύργο η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για την αποκριάτικη παρέλαση που θα γίνει με τη μορφή συλλαλητηρίου.

Ο λόγος, όπως είναι ήδη γνωστό, που η καρναβαλική παρέλαση πήρε αυτόν τον τίτλο είναι λόγω της μη εξασφάλισης άδειας από την αστυνομία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αφού δεν τηρούνται ορισμένοι όροι ασφαλείας.

Ως εκ τούτου οι διοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της παρέλασης υπό τη μορφή διαμαρτυρίας ή συλλαλητηρίου, ώστε να μην είναι απαραίτητη η άδεια.

Χθες ωστόσο η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνεται πως δεν υπήρξε καμία άδεια για τη διοργάνωση καρναβαλικής παρέλασης, επισημαίνοντας και πάλι τα ζητήματα ασφαλείας που υπάρχουν.

Σε απάντησή της η  εμπνεύστρια της καρναβαλικής παρέλασης Θένια Δρακοπούλου έκανε λόγο για πόλεμο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο κόσμος θα κατεβεί στην παρέλαση κανονικά.

«Είμαστε εθελοντές, Θεσσαλονικείς πολίτες που θέλουμε να περάσουμε όμορφα μια ακόμα μέρα πέρα της Τσικνοπέμπτης, να χαρούμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων σε βίντεο - ανακοίνωση στο facebook.