Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης

Κριτική στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα σίτισης στα δημοτικά σχολεία τεσσάρων δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «παρά το γεγονός πως η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επτά μήνες μετά από τις εκλογές, δε δείχνει διάθεση να υλοποιήσει το πρόγραμμα».

«Την ίδια αδιαφορία δείχνουν τόσο ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου όσο και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. Η ΝΔ και στην περίπτωση αυτή δείχνει πως πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής της είναι να κατεδαφίσει εντελώς ό,τι θυμίζει κοινωνικό κράτος και ό,τι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την μη υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, εκδικείται τους κατοίκους της υποβαθμισμένης δυτικής Θεσσαλονίκης επειδή στις εκλογές του Ιουλίου ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει «την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται ότι ο θεσμός των σχολικών γευμάτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου και Ωραιοκάστρου.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ