Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΗΓΕΜΟΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΝΔ

Η αντιπολίτευση κατηγορεί σε ανακοίνωσή της την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν περίμενε καν να δοκιμαστεί στην πράξη ο Κλεισθένης

Δριμεία κριτική στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή και ειδικά στις ρυθμίσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει τον Κλεισθένη και να ακυρώσει τη δυνατότητα διαμόρφωσης συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο. Είναι απολύτως σαφές ότι το όραμα της Ν.Δ. είναι η επιστροφή στο μοντέλο του δημάρχου-ηγεμόνα, ένα μοντέλο που τροφοδοτεί τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης σε ανακοίνωσή του.

Όπως λέει το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν περίμενε καν να δοκιμαστεί στην πράξη ο Κλεισθένης, αποκαλύπτει τη φοβία της για τη δημοκρατική συμμετοχή και την απλή αναλογική. «Το γεγονός όμως ότι ανατρέπει στην πράξη τη λαϊκή βούληση -όπως αυτή εκφράστηκε πριν από 2 μόλις μήνες στις αυτοδιοικητικές εκλογές- φανερώνει κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό: την αντιδημοκρατική αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης, καθώς ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο δημοτικών, περιφερειακών και τοπικών συμβουλίων» τονίζει. 

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Κλεισθένη κάνει λόγο για μια μεταρρυθμιστική τομή –ενισχύει τα συμβούλια, καλλιεργεί κουλτούρα συνθέσεων, δίνει φωνή και ρόλο στις τοπικές κοινότητες και υπογραμμίζει: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η συναίνεση που αρνείται η κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση να διαμορφωθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να αποτρέψει την εφαρμογή αυτής της παλαιοκομματικής, συντηρητικής αντιμεταρρύθμισης». 

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ