Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Οι ναζί στη φυλακή

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση για την συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από τους νεοναζί».

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και αγώνα. Επόμενος σταθμός η 7η Οκτώβρη, στην απόφαση του δικαστηρίου. «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωση του για την συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από τους νεοναζί».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «εφτά χρόνια από την ημέρα που μια παρακρατική ομάδα στυγερών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με πολιτική καθοδήγηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο, ακριβώς επειδή ενοχλούσε με την αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση του». Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις 7 Οκτωβρίου «το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δολοφόνους του» και «θα κληθεί να αποφασίσει για όλους εκείνους που απάρτιζαν τα τάγμα εφόδου και εκείνους που τα καθοδηγούσαν, για εκείνους που αποτέλεσαν πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία την προηγούμενη δεκαετία».

«Ο καλλιτέχνης αντιφασίστας Παύλος Φύσσας με τη ζωή και το θάνατό του έγινε το σύμβολο ενός αγώνα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και υπεράσπισης των αδυνάτων, ανεξαρτήτως ταυτότητας, καταγωγής ή φύλλου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «γι' αυτό η καταδίκη των δολοφόνων του θα είναι μια στιγμή υπεράσπισης των δημοκρατικών αρχών και μια στιγμή δικαίωσης όλων εκείνων που καθημερινά στη ζωή τους υπερασπίζονται τις αρχές αυτές».