Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστη πρόκληση να δίνει συμβουλές ο Ερντογάν στην Ελλάδα

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε εναντίον της χώρας μας.

Επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε o ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις οποίες απευθυνόταν προς στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Τούρκος πρόεδρος όσο και υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, με φόντο τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Μάλιστα, ο Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Γερμανία, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα «είναι ενοχλημένη επειδή δεν έχει προσκληθεί, ήδη οι συμφωνίες που υπογράψαμε με τη Λιβύη τους έχουν τρελάνει και μπήκαν σε λογική ρεβανσισμού».

Χθες, ο Τσαβούσογλου είχε υποστηρίξει ότι «Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Ελλάδα και η έμφαση στην ελληνική ατζέντα έχουν ως σκοπό να σαμποτάρουν τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Λιβύη».

«Αποτελεί μέγιστη πρόκληση ο πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει συμβουλές στην Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα τη στιγμή που έχει επιλέξει το δρόμο της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των μονομερών παράνομων ενεργειών. Ειδικά δε αφού απέφυγε όλες τις προτάσεις της Ελλάδας, μετά το 2016, για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας», τόνισε σήμερα (Κυριακή) ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις έχουν επιλέξει να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, παρά τις όποιες αστοχίες και τα λάθη που καταγράφονται από τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γείτονα στην επιστροφή της σε λογικές του 20ου - όπου οι εξελίξεις στην περιοχή μας αποτελούν "παιχνίδι".

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδας από τη  Διαδικασία του Βερολίνου και τις εν προκειμένω κυβερνητικές ευθύνες, κοινή εθνική επιλογή όλων των ελληνικών δυνάμεων αποτελεί η προάσπιση - στο ακέραιο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε υψηλούς τόνους απάντησε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία, για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου.