Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα χάνει πάνω από 100 ανθρώπους

Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης - «Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη περί πανηγυρισμού «επειδή είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο» όταν ερωτήθηκε για τον αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδημητρίου σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ πως η κυβέρνηση φαίνεται είναι πίσω από τις εξελίξεις, ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε να παραθέτει αριθμητικά στοιχεία με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο σε άλλες χώρες.

Όταν έφτασε στους αριθμούς της Ελλάδας (125 νεκροί ανά εκατομμύριο), ο κ. Παπαδημητρίου τον διέκοψε, ρωτώντας τον αν πανηγυρίζουν για τους συγκεκριμένους αριθμούς θανάτων στη χώρα μας και τότε η συζήτηση εκτροχιάστηκε.

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος σε έντονους τόνους:

Γεωργιάδης: Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας.

Παπαδημητρίου: Να είμαι ζωντανός πανηγυρίζω.

Γεωργιάδης: Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει;

Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.

Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες.

Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, τι λέτε. Νομίζω κάνετε λάθος.

Γεωργιάδης: Μαζευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάτε στο 3%, θα πάτε στο -23%.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Οικονόμου αναφέροντας ότι "ο κ. Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος, όχι ΣΥΡΙΖΑ".

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο υπουργός που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση "έπεσε έξω" με το άνοιγμα του τουρισμού, σήμερα δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί "είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο"», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία» και καταλήγει: «Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε».