Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ THESS INTEC

To Thess INTEC θα δημιουργηθεί στην Περαία, σε οικόπεδο 760 στρεμμάτων. Εντός πενταετίας, η προστιθέμενη αξία που θα παραχθεί θα είναι 432 εκατ. ευρώ.

Συστήνεται εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τη λειτουργία και τη διαχείριση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας έγραψε: «Ξεκινάει το πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του Thess INTEC. Συστήνεται εταιρεία μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τη λειτουργία και τη διαχείριση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη».

To Thess INTEC θα δημιουργηθεί στην Περαία, σε οικόπεδο 760 στρεμμάτων και σε προμελέτη σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του έργου, υπολογίστηκε ότι εντός πενταετίας η προστιθέμενη αξία που θα παραχθεί θα είναι 432 εκατ. ευρώ, ποσόν που θα αυξηθεί στα 2 δισ. ευρώ στη δεκαετία, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη εκτιμάται ότι μπορεί να απασχολεί 7.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες για τη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) έχουν ήδη ολοκληρωθεί και μέχρι τα μέσα Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχει υπογραφεί το καταστατικό της από τους μετόχους.

Στόχος είναι ώς το τέλος του ίδιου μήνα να έχει ανατεθεί η υλοποίηση των μελετών που απαιτούνται, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία έγκρισης και χαρακτηρισμού του Thess INTEC ως επιχειρηματικού πάρκου ειδικού τύπου, σύμφωνα με τον νόμο 3982/2011.

Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα του έργου παρουσίασε ο συντονιστής του Thess INTEC και πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ευθυμιάδης, στη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στα γραφεία του Thess INTEC στο Διοικητήριο. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης τα στελέχη της υπό ίδρυση ΕΑΝΕΠ.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, στο ενδιαφέρον του Υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης των 761 στρεμμάτων στην περιοχή της Περαίας, που παραχωρήθηκε (από το υπουργείο) στις 30/5/2020 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία με τη σειρά της θα μεταβιβάσει το δικαίωμα επιφάνειας για 99 έτη στην υπό σύσταση ΕΑΝΕΠ – Thess INTEC AE.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ευθυμιάδης, παρουσίασε τις φάσεις ανάπτυξης του έργου, τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, που εκτιμάται ότι θα έχει το Thess INTEC για την περιοχή, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την υποστήριξη της κυβέρνησης στο έργο του Thess INTEC και δήλωσε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στα επόμενα βήματα. Επίσης, ζήτησε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στον πρωθυπουργό και να ενισχυθούν οι προσπάθειες προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ