Skip to main content

Skills Balancing: Ελληνο- βουλγαρική συνεργασία στην αγορά εργασίας

Συνεδριάζουν αύριοι οι εταίροι τη διασυνοριακού προγράμματος Skills Balancing, που αφορά στη προσφορά εργασίας και στη ζήτηση δεξιοτήτων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Έργου «Balancing Supply and Demand of the Professional Skills Needed in the Interregional Area» με διακριτικό τίτλο «Skills Balancing» το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» διοργανώνει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου τεχνική συνάντηση μεταξύ των εταίρων του έργου.

Η τεχνική συνάντηση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση και τον απολογισμό των εργασιών υλοποίησης του έργου από το σύνολο των εταίρων, καθώς και στην καταγραφή και σύνθεση των πορισμάτων και προτάσεων από την εκπόνηση του εν λόγω έργου. Επιπρόσθετα, στην τεχνική συνάντηση θα συμμετέχουν και αρμόδια στελέχη της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013».

Το έργο «Skills Balancing» αποσκοπεί στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων, μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν την επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στη διασυνοριακή περιοχή.

Εταίροι του Έργου «Skills Balancing» είναι: Υπουργείο Παιδείας/ Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης – Επικεφαλής Εταίρος, Δήμος Θεσσαλονίκης, Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, Chamber of Commerce and Industry – Blagoevgrad και το Southwest University Neofit Rilski.

Η τεχνική συνάντηση θα διεξαχθεί αύριο, στις 12:00 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.