Skip to main content

Skills Balancing: Παρέμβαση στην αγορά εργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο πλαίσιο του έργου «Skills Balancing», για την εξισορρόπηση της επαγγελματικής προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εταίρων του έργου «Skills Balancing» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013», η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο κ. Στυλιανός Ζαχαρίου, προϊστάμενος του Τμήματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τον συντονισμό της ανέλαβε ο κ. Χρήστος Λάμπρου, στέλεχος του Τμήματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του έργου «Skills Balancing» είναι η εξισορρόπηση της επαγγελματικής προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων, μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν την επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στη διασυνοριακή περιοχή του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013», προσδιορίζοντας τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων και/ ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων, καθώς και τη διαμόρφωση του περιγράμματος νέων εργασιακών προγραμμάτων.
Εταίροι του Έργου είναι: Υπουργείο Παιδείας/ Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης – Επικεφαλής Εταίρος, Δήμος Θεσσαλονίκης, Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, Chamber of Commerce and Industry – Blagoevgrad και     Southwest University “Neofit Rilski”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση των μέχρι τώρα εργασιών υλοποίησης του έργου «Skills Balancing» από κάθε εταίρο, καθώς επίσης τέθηκαν και οι στόχοι για την περίοδο έως και την ολοκλήρωση του.

Άμεσο στόχο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί η διοργάνωση ενός διήμερου Info Day μέσα στον Οκτώβριο για την ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, καθώς και καθηγητών σχετικά με τους στόχους και τα αποτελέσματα του «Skills Balancing».