Skip to main content

Ανάπλαση εκθεσιακού και 85η ΔΕΘ στο επίκεντρο της επίσκεψης Σταϊκούρα

Η φετινή ΔΕΘ έχει την ιδιαιτερότητα ότι πραγματοποιείται σε ειδικές συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ αλλά και η ανάπλαση της έκθεσης ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εκπροσώπων της ΔΕΘ με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, η φετινή ΔΕΘ έχει την ιδιαιτερότητα ότι πραγματοποιείται σε ειδικές συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού, με τη Γερμανία τιμώμενη χώρα η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι η συνεργασία του με την Έκθεση δεν αφορά μόνο ένα μεμονωμένο γεγονός -δηλαδή τη ΔΕΘ- αλλά έχει μόνιμα χαρακτηριστικά. Μάλιστα στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στα γραφεία της διοίκησης της έκθεσης ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών ήταν σε συστηματική επικοινωνία με την Έκθεση στη διάρκεια της καραντίνας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τόσο ο οργανισμός όσο και οι εργαζόμενοι της διεθνούς έκθεσης θα δικαιούνταν και αυτοί τη στήριξη του κράτους την περίοδο εκείνη.

Υποδεχόμενος τον υπουργό, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως η ανάπλαση θα αλλάξει τα δεδομένα για την εταιρεία την ίδια καθώς και για την πόλη και για τη χώρα. «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτό το έργο το υποστηρίζει η κυβέρνηση», σημείωσε.