Skip to main content

Στίγκας: Οι «Σπαρτιάτες» είμαστε πλέον η εθνική φωνή όλων των Ελλήνων

«Ο ελληνικός λαός σύσσωμος θα αντιταχθεί και θα σταθεί όρθιος φυλάσσοντας Θερμοπύλες και πολεμώντας ντόπιους και ξένους εχθρούς»

«Ο ελληνικός λαός σύσσωμος θα αντιταχθεί και θα σταθεί όρθιος φυλάσσοντας Θερμοπύλες και πολεμώντας ντόπιους και ξένους εχθρούς που οραματίζονται μία Ελλάδα χωρίς σύνορα, θρησκεία, αξίες, πολιτισμό και ιστορία. Εμείς, οι ”Σπαρτιάτες”, είμαστε πλέον η εθνική φωνή όλων των Ελλήνων», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας, στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο Β.Στίγκας είπε πως νόμιζε «με όλα αυτά που άκουγα, ότι βρισκόμουν σε μια άλλη χώρα, πιθανόν σε κάποια ευρωπαϊκή, όπου κυριαρχούν η σοβαρότητα, η αλήθεια, οι νόμοι και το κράτος δικαίου» και προσέθεσε: «Μια επανάληψη των δηλώσεων του 2019, χωρίς μέχρι σήμερα η χώρα να έχει κάνει βήματα προόδου. Τι άλλαξε, κύριε πρωθυπουργέ, από το 2019 ή από το 2010, όταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θάψατε την Ελλάδα και τους Έλληνες στους τάφους των μνημονίων; Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, παρά μόνο υποσχέσεις και ψέματα πάνω στα ερείπια μιας ολοκληρωτικά κατεστραμμένης χώρας, που εσείς και οι όμοιοί σας δημιουργήσατε».

Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού σχολίασε: «Καμαρώνετε, ότι αυξήσατε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ, όταν το 2019 ήταν στα 650, αλλά δεν είπατε ότι το 2010 ήταν 750 ευρώ. Και εάν δεν μας βάζατε στα μνημόνια, αναλογικά σήμερα θα ήταν τουλάχιστον 1.200 ευρώ, για να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια ένας άνθρωπος. Και λέτε ότι μέσα στην τετραετία θα τον πάτε στα 950 και στο τέλος της τετραετίας στα 1.500 ευρώ. Δεν είπατε, όμως, ότι με αυτή την αύξηση αυτομάτως ο εργαζόμενος χάνει το αφορολόγητο και μπαίνει στην μέγγενη της εφορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, το παλιό κόλπο: Από τη μία τα δίνετε και από την άλλη τα παίρνετε, χωρίς να σας στοιχίσει τίποτα».

Ο Β.Στίγκας ανέφερε στη συνέχεια ότι η μόνη βιομηχανία που διαθέτει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός, ενώ προσέθεσε: «Η βιομηχανία στην Ελλάδα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και υπεύθυνοι είσαστε εσείς και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, από το 1950 έως σήμερα. Εάν υπήρχαν μόνο λίγες από αυτές σήμερα, σχεδόν δεν θα είχαμε καθόλου ανεργία. Θέλουμε μια εθνική κυβέρνηση να πάρει γενναία μέτρα για να αναζωπυρώσουμε την εθνική δημιουργία και το ελληνικό δαιμόνιο και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ”Σπαρτιατών” πρότεινε τη μείωση του ΦΠΑ, ειδικά στα τρόφιμα, καθώς και των φόρων στα καύσιμα, τους οποίους χαρακτήρισε «ληστρικούς, που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ενώ ζήτησε την άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 

Όσον αφορά στις προβλέψεις της κυβέρνησης για μείωση του δημοσίου χρέους και για περαιτέρω υποχώρηση της ανεργίας, ο Β.Στίγκας ανέφερε ότι «προβλέψατε ότι θα γίνει μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ αρκετά κάτω από το 140%, έως το 2027. Υποχώρηση της ανεργίας στο 8%, μέσα στην επόμενη τετραετία, εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ και ότι θα αυξήσετε το ΑΕΠ στα 260 δισ.» και σολίασε: «Και πάλι, τι σύμπτωση, στο τέλος της τετραετίας. Εμείς δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο και εσείς κάνετε και προβλέψεις. Και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό σε μια κατεστραμμένη χώρα, με τους δείκτες της ανεργίας να χτυπούν κόκκινο και όταν κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό ζει στα όρια της φτώχειας, με περισσότερους από 1.000.000 νέους ανθρώπους να έχουν φύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης; Πολύ θα θέλαμε να έχουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα μια Σίλικον Βάλεϊ, για να δουλεύουν και να δημιουργούν τα καλύτερα ελληνικά μυαλά και να δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία για την χώρα μας».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών σημείωσε ακόμα, μεταξύ άλλων: «Βγαίνουμε μπροστά δυναμικά, με σθένος και αποφασιστικότητα όχι μόνο για να μην ζήσουμε ξανά ημέρες ντροπής, όπως στις Πρέσπες, αλλά και για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να σταθούμε ξανά πάλι στα πόδια μας και να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που μας αξίζει. Και να είσαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».