Skip to main content

Στην Ελλάδα η οικογένεια Bvlgari - Επιστροφή στις ρίζες με επίσκεψη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Ο εγγονός του ιδρυτή της μεγάλης αυτοκρατορίας κοσμημάτων και μέλη της οικογένειάς του περπάτησαν στους δρόμους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι πρόγονοί τους

Στη γενέθλια γη, την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, εκεί όπου ξεκίνησε ο μύθος και το μακρύ ταξίδι για την κατάκτηση της αγοράς του κοσμήματος βρίσκονται αυτές τις μέρες μέλη της θρυλικής οικογένειας των βασιλιάδων του κοσμήματος Bvlgari-Βούλγαρη.

Ο Νίκολα Βούλγαρη, εγγονός του ευεργέτη της πόλης Σωτηρίου Βούλγαρη, πραγματοποίησε την Κυριακή μια ιδιωτική οικογενειακή επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυάριθμα μέλη της οικογένειάς του, με στόχο τα νεότερα μέλη αυτής να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους και να διατηρήσουν την επαφή με τις ρίζες τους. 

Η οικογένεια θέλησε να κρατήσει την παρουσία της διακριτική και ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Σουλίου, Ιωάννη Καραγιάννη και του συνεργάτες του για την εξέλιξη των εργασιών στο Κτήριο Βούλγαρη. 

Image

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Σουλίου, «με βαθιά συγκίνηση οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα ο Δήμος έχει προγραμματίσει για την ανάδειξη της ιστορίας του οίκου Bvlgari, αλλά και του τόπου γενικότερα. Η οικογένεια δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη μουσειολογική και μουσειογραφική πρόταση που τους παρουσιάστηκε και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, όλοι είχαν να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις και δήλωσαν έτοιμοι για αλληλεπίδραση και παροχή στοιχείων και υλικού στο Δήμο και τη μελετητική ομάδα με στόχο την πληρέστερη και ορθότερη αποτύπωση της ιστορίας του οίκου».

Στη συνέχεια τα μέλη της οικογένειας Bvlgari επισκέφτηκαν και το πρώτο κατάστημα-εργαστήριο του Σωτηρίου Βούλγαρη στο ιστορικό κέντρο, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας της Παραμυθίας) καθώς και το μνημείο των 49 Προκριτών της Παραμυθιάς. 

Ο ιδρυτής της μεγάλης αυτοκρατορίας κοσμημάτων, Σωτήρης Βούλγαρης γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας το 1857 και εκεί έστησε το πρώτο του κατάστημα με κοσμήματα. Αργότερα έφυγε για την Ιταλία, με πρώτο σταθμό τη Νάπολι και στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρώμη, ενώ ο οίκος Bylgari μετρά σήμερα εκατοντάδες καταστήματα σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου.