Skip to main content

Στην Παναγία Σουμελά ο Ζέρβας - Το μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο και την υπόθεση Μπελέρη

«Κουβαλάω από τη μια πλευρά την αγανάκτηση των Ελλήνων της ομογένειας, των κατοίκων της Χειμάρρας, και από την άλλη πλευρά τη ζεστασιά και την αγάπη που συνάντησα»

Στην Παναγία Σουμελά βρέθηκε σήμερα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

«Αυτή τη μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης, εδώ και πολλά χρόνια έρχομαι να προσκυνήσω στην Παναγία Σουμελά. Έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αυτόν της μακρόχρονης παράδοσης της Χριστιανοσύνης των Ποντίων», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι θα προσπαθούμε όλοι μας και με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε η Χριστιανοσύνη, ο Ελληνισμός να θυμάται και να κρατάει άσβεστη τη φλόγα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε και για την υπόθεση Μπελέρη, με αφορμή τη χτεσινή παρουσία του στη Χειμάρρα, στη συγκέντρωση που οργανώθηκε με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου.

«Κουβαλάω από τη μια πλευρά την αγανάκτηση των Ελλήνων της ομογένειας, των κατοίκων της Χειμάρρας, και από την άλλη πλευρά τη ζεστασιά και την αγάπη που συνάντησα, συμμετέχοντας μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη σε ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο, σε μια πόλη στην οποία όπου σταθείς κι όπου βρεθείς βλέπεις το ελληνικό στοιχείο, την ελληνική παράδοση, την αγωνία των ομογενών μας να αποδοθεί δικαιοσύνη», σχολίασε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Image
Image