Skip to main content

Στις 29 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς

Νέα χρονική μετάθεση στη λήψη των οριστικών αποφάσεων για τον υποψήφιο των κεντροαριστερών παρατάξεων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Νέα χρονική μετάθεση στη λήψη των οριστικών αποφάσεων για το εάν θα υπάρξει κοινή κάθοδος των κεντροαριστερών παρατάξεων στον δήμο Θεσσαλονίκης αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης στην αποψινή, σχεδόν τρίωρη συνεδρίασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

1. Έως την προσεχή Κυριακή οι επτά παρατάξεις και Κινήσεις που συμμετέχουν στην Επιτροπή να αποστείλουν τη θέση τους σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις. Ποιοι είναι οι βασικοί προγραμματικοί άξονες, ποιες οι κόκκινες γραμμές και εάν θα πρέπει να συμφωνηθεί από τώρα ή όχι ένα πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα.

2. Ως τις 29 Γενάρη οπότε θα γίνει η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής οι επικεφαλής των παρατάξεων θα πρέπει να στείλουν εγγράφως εάν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής κοινού υποψηφίου, καθώς και να προτείνουν με ποιον από τους τρεις τρόπους θα πρέπει κατά τη γνώμη τους να γίνει η επιλογή του υποψηφίου: μέσω δημοσκόπησης, με διαβούλευση ή με κάλπη.

Ωστόσο, έως τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν άλλου είδους εξελίξεις, μετά και τη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με την υφυπουργό και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, την οποία αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συνάντηση αυτή η οποία έγινε εκτός του υπουργείου και κρατήθηκε μυστική, δεν είχε ενημέρωση ούτε η προτεινόμενη υποψήφια δήμαρχος από την «Πρωτοβουλία», Καλυψώ Γούλα.

Επιπλέον, ήδη μία από τις Κινήσεις, αυτή των δημοτικών συμβούλων, φαίνεται να αποδιοργανώνεται καθώς μετά την αρχική αποχώρηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, σήμερα αποχώρηση και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποχωρήσει και ο Γιώργος Αρβανίτης. Κατόπιν αυτού στην Κίνηση απομένουν οι Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αβαρλής και Μόνικα Αϊβάζογλου.

Στη σημερινή συνάντηση της Επιτροπής μετείχαν εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας» οι Μαρία Πασχαλίδου και Νίκος Φωτίου, από την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» ο Παύλος Σιλβιστόπουλος, από την «Ανοιχτή Πόλη» ο Θέμης Χαρίσης, από την Οικολογία Αλληλεγγύη οι Αλέξανδρος Γεωργόπουλος και Κώστας Μαριόγλου, από την «Υψίπολις» ο Νίκος Γραικούσης, από την Κίνηση των δημοτικών συμβούλων ο Νίκος Παπαμίχος, από τις Γειτονιές σε Δράση οι Όλγα Στεφανή και Παναγιώτης Λογγινίδης, από το Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών ο Χρόνης Μακρίδης και από το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών ο Σάκης Παπαθανασίου.