Skip to main content

Στις ράγες ξανά τα τρένα - Ποια δρομολόγια εκτελούνται τελικά από σήμερα (vid)

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα δρομολόγια σε Μακεδονία και Θράκη ούτε και τα εμπορευματικά δρομολόγια μεταξύ Θριασίου – Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη και Προμαχώνα

Στις ράγες μπήκαν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος για πρώτη φορά μετά από τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, με απώλειες, βέβαια, από τον αρχικό προγραμματισμό των δρομολογίων, μετά και τις ενστάσεις που εξέφρασαν με επιστολή τους προς τη διοίκηση της Hellenic Train οι μηχανοδηγοί θίγοντας ζητήματα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πλευρά των αρμόδιων αρχών, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, θα εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια, ενώ σε κάθε σήραγγα θα κινείται μια αμαξοστοιχία τη φορά.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα δρομολόγια σε Μακεδονία και Θράκη ούτε και τα εμπορευματικά δρομολόγια μεταξύ Θριασίου – Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη και Προμαχώνα.

Από αύριο σε όλα τα δρομολόγια θα υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί καθώς και ένας συνοδός σε κάθε τρένο. Τέλος, οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν, θα στελεχωθούν με δύο σταθμάρχες.

Από σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στις εξής γραμμές:

  • προαστιακός Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο
  • Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο
  • προαστιακός Κάντζα – Ανω Λιόσια
  • προαστιακός Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα
  • γραμμές του προαστιακού Πάτρας
  • καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια Διακοφτό – Καλάβρυτα και Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο.

«Ξεκινάνε μόνο τα δρομολόγια για αεροδρόμιο και τα δρομολόγια για Χαλκίδα, δηλαδή 18 για αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι βάρδιες θα είναι διαφορετικές από σήμερα με δυο σταθμάρχες και δυο μηχανοδηγούς», δήλωσε ο σταθμάρχης στον σταθμό Λαρίσης.

Image
Image
Image
Image
Image

Με πληροφορίες από Καθημερινή