Skip to main content

Στο Πρωτοδικείο ο Πέτρος Λεκάκης παρά τις αποχωρήσεις

Συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους πήγε στο Πρωτοδικείο και κατέθεσε το φάκελο για τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρώτη»

Παρά τα εμπόδια και τις παραιτήσεις των τελευταίων ημερών ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη».

Ο κ. Λεκάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, μεταξύ αυτών και οι στενοί του συνεργάτες Λάζαρος Ζαχαριάδης και Στέλιος Ρίμπας, πήγε στο Πρωτοδικείο και κατέθεσε το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  

Στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται συνολικά 70 σύμβουλοι, εκ των οποίων οι 54 δημοτικοί και οι 16 κοινοτικοί.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά ο κ. Λεκάκης επιτέθηκε σε κόμματα και μηχανισμούς, κάνοντας λόγο για «αθέμιτες, βρώμικες και υπόγειες πρακτικές για να μας πλήξουν».  Ο υποψήφιος δήμαρχος άφησε αιχμές για πρώην στελέχη του συνδυασμού του, που αποχώρησαν λίγα 24ωρα πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο Πρωτοδικείο, ενώ τέλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο συνδυασμός του δίνει το παρών στις εκλογές.  

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λεκάκη:

Κατέθεσα πριν λίγο στο Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «Θεσσαλονίκη Πρώτη» που αποτελείται από την καλύτερη ομάδα για να διοικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης.  Δηλώνουμε λοιπόν και τυπικά παρόντες στις εκλογές για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ξέρω ότι σήμερα δεν μας ήθελαν εδώ κόμματα και μηχανισμοί, που το τελευταίο διάστημα κατέφυγαν σε αθέμιτες, βρώμικες και υπόγειες πρακτικές για να μας πλήξουν.  

Απείλησαν, έταξαν, εκβίασαν υποψηφίους και στελέχη του συνδυασμού μας. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενοχλήθηκαν από την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική μας παράταξη καθώς θέλουν υποψήφιους υποχείρια, μια Θεσσαλονίκη κομματικό λάφυρο.

Επιχείρησαν με ένα συντεταγμένο σχέδιο να μας εξαφανίσουν. Λέτε να ήταν τυχαίο πως κάποιοι υποψήφιοι με το συνδυασμό μας είδαν το… φως το αληθινό μια ημέρα πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων;  Όλοι κρίνονται. Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη, αποδοκιμάζει προσωπικές στρατηγικές, πουλήματα και εξαγορές, βρώμικες τακτικές, παλιές πρακτικές της κομματικής καμαρίλας.

Αν όμως κάποιοι αποδείχθηκαν λίγοι, εμείς αποδεικνύεται πως είμαστε πολλοί. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο. Ξέρετε πως σε αυτήν την ζωή δεν έχουν όλα την… τιμή τους.

Δίνουμε λοιπόν το παρών στις εκλογές με την καλύτερη ομάδα. Με εμπειρία και πρόγραμμα θα αγωνιστούμε για να κάνουμε τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη». Εγγυόμαστε τη Διοίκηση του Δήμου και την Ενότητα της Πόλης.