Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξέφραγο αμπέλι για παραβατικά άτομα οι δημόσιες τουαλέτες

Άγνωστα άτομα μπαίνουν στους χώρους των δημοτικών αφοδευτηρίων ξηλώνουν υλικά από βρύσες και πόρτες, κάνουν μπάνιο, ακόμα και κοιμούνται.

Στο στόχαστρο παραβατικών ατόμων εξακολουθούν να βρίσκονται οι δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Άγνωστα άτομα, κυρίως αλλοδαποί, μπαίνουν τις βραδινές ώρες στους χώρους των δημοτικών αφοδευτηρίων ξηλώνουν υλικά από βρύσες και πόρτες, κάνουν μπάνιο, ενώ ορισμένοι κοιμούνται μέσα σε αυτά.

Το θέμα είχε αναδείξει και παλαιότερα η Voria.gr (δείτε εδώ), ωστόσο, όπως εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, το πρόβλημα παραμένει λόγω των αντικειμενικών ζητημάτων που υπάρχουν με τη φύλαξη.

«Αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο. Το θέμα της φύλαξης δεν μπορέσαμε να το λύσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν τα WC σε καλή κατάσταση για να μπορεί ο κόσμος να τα χρησιμοποιεί.

Η εικόνα αυτή επικρατεί κυρίως στα αφοδευτήρια, που είναι κοντά στο Βασιλικό Θέατρο και στην Αριστοτέλους. Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, «πηγαίνουν οι καθαρίστριες να καθαρίσουν και βλέπουν μέσα διάφορα άτομα. Είναι ολόγυμνοι και κάνουν ντούζ. Αυτό έγινε στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Με αυτά τα φαινόμενα έχουμε να αντιπαλέψουμε για να κρατήσουμε τα αφοδευτήρια σε αποδεκτή κατάσταση», υπογράμμισε.

«Όταν πηγαίνουν οι καθαρίστριες και αντικρύζουν αυτή την κατάσταση, φεύγουν, δεν μπορούν να κάνουν τη φύλαξη. Εδώ θέλεις σεκιουριτάδες, με όπλα, παλάσκες και κράνη για να κάνουν τη δουλειά αυτή», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας για τη συντήρηση των αφοδευτηρίων. Οι εργασίες αφορούν οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές  και στοχεύουν στην εκτέλεση επεμβάσεων συντήρησης και επισκευής στα δημοτικά αφοδευτήρια.