Skip to main content

Στο τραπέζι η σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

Στο τραπέζι το αίτημα της Εταιρείας Μεταφορών Βόρειας Μακεδονίας για λειτουργία επιβατικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης

Τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Τουρκίας επισκέφθηκε ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Μεταφορών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Majan Vejseli συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Εταιρείας.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το αίτημα της Εταιρείας Μεταφορών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για λειτουργία επιβατικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης-Σκοπίων.

Ακόμη, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα αιτήματα της Εταιρείας Μεταφορών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για ενοικίαση κινητήρων ντίζελ και αναθεώρηση ρυμουλκούμενων οχημάτων που ανήκουν στη Βόρεια Μακεδονία.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο γενικός διευθυντής Μεταφορών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Τουρκίας Ufuk Yalçın δήλωσε ότι είναι υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με την εταιρεία μεταφορών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και ότι η TCDD είναι έτοιμη να τους βοηθήσει με κάθε τρόπο. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μοιραστούμε τη γνώση και την εμπειρία μας. Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την εμπειρία μας με την Εταιρεία Μεταφορών της Βόρειας Μακεδονίας σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης του προσωπικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.