Skip to main content

Στον Γιαννούλη για υποψήφιο περιφερειάρχη καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 προκρίνεται ως επιλογή, όμως παραμένουν εκκρεμότητες. Το Φεβρουάριο οι επίσημες ανακοινώσεις.

Φαίνεται ότι θεωρείται οριστική για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Χρήστου Γιαννούλη, ως επικεφαλής της παράταξης που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τα τρία ονόματα που υπήρχαν στο τραπέζι των συζητήσεων, τελικά απορρίφθηκαν τα δύο, μεταξύ των οποίων και η περίπτωση του Απόστολου Αντωνούδη, που είχε επανέλθει, όπως σας ενημέρωσε η Voria.gr στο προσκήνιο.

Ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Γιαννούλης, όπως όλα δείχνουν, αν και ο ίδιος συνιστά «υπομονή και αναμονή» μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων. Από χτες το βράδυ πάντως κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έλεγαν ότι η υποψηφιότητα «έκλεισε» και κατέληξαν στον κ. Γιαννούλη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη κατεβεί ως υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση μία φορά, στις προηγούμενες εκλογές, το 2014, στον δήμο Κατερίνης, που είναι και τόπος καταγωγής του.

Ο κ. Γιαννούλης ήταν από τους μπροστάρηδες στον αγώνα των πρώην απολυμένων της ΕΡΤ3 και μετά την άρση του «μαύρου» από την ΕΡΤ επανήλθε σε διευθυντικές θέσεις στο τρίτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης, ενώ πλέον επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Δια Ταύτα».

Με ανάλογο τρόπο είχε γίνει και τότε (πριν τις εκλογές του 2014) η επιλογή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είχε δώσει χρίσμα, αλλά στήριξη, καθώς ο κ. Γιαννούλης επιθυμούσε να είναι η παράταξή του «πολυσυμμετοχική και πολυπολιτική», δηλαδή να εκφράζει κι άλλους χώρους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αναμένεται να επιδιώξει και στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο ίδιος προτού γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αποφεύγει να δηλώσει το παραμικρό, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, όμως η στήριξη της υποψηφιότητάς του είναι εντός του ΣΥΡΙΖΑ κοινό μυστικό πλέον. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα στην υποψηφιότητα, όμως φαίνεται πως υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά της Κουμουνδούρου και συνομιλητής μας έλεγε ότι «θα κλείσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Η υποψηφιότητα Γιαννούλη μάλιστα συγκεντρώνει και τη σύμφωνη γνώμη πολλών τοπικών κομματικών στελεχών, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αφού ολοκληρωθεί το σίριαλ της συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν αφήνει περιθώρια αυτή τη στιγμή για οριστικοποίηση των αποφάσεων, όχι μόνο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι από την πλευρά του κ. Γιαννούλη. Εφόσον λυθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες εκτιμάται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν περί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, και οι υποψηφιότητες έχουν στερέψει πλέον, αφενός από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Μάρκος Μπόλαρης να βρεθεί ένα στέλεχος εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που να σηματοδοτεί τη διεύρυνση στην κεντροαριστερά, αφετέρου από στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά από τα οποία δεν επιθυμούσαν την κάθοδό τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Γιαννούλης εξάλλου απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ακραιφνώς κομματική επιλογή, ενώ θεωρείται κι από τα πρόσωπα που μπορούν να συνομιλήσουν με ευρύτερα ακροατήρια.