Skip to main content

Τα Γρεβενά γιορτάζουν τον Άγιο Πατρίκο και τις Απόκριες μαζί (vid)

Οι Solastas εμφανίζονται για πρώτη φορά στα Γρεβενά και δίνουν συναυλία στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Τα Γρεβενά πρωτοπορούν και γιορτάζουν φέτος μαζί τις Απόκριες και την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν ήδη από την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Μαρτίου και κορυφώνονται την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν Ιρλανδικά μενού στο εστιατόριο Μαρμίτα (Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών) και το LOCO cafe, ενώ θα προσφέρονται Irish Brown Bread και Cupcakes από το Αρτοποιείο Μαρκόπουλος (Πλατεία Ελευθερίας -Ρολόι Γρεβενών) και το IL TOTO,  (Μακεδονομάχων 20) θα σερβίρει Irish Coffee.
Την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, Κυριακή 17 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού δίνουν συναυλία οι Solastas, οι οποίοι εμφανίζονται στα Γρεβενά για πρώτη φορά.

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Ο θησαυρός του Βιβλίου των Κελλς» στην Αίθουσα Τέχνης του δήμου Γρεβενών και θα φωταγωθηθούν οι προθήκες της.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 14.00-16.00 θα δοθεί σεμινάριο Ιρλανδικού Χορού στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού. O Γεράσιμος (Jerry) Μοσχονάς, είναι χοροδιδάσκαλος με εξειδίκευση στους ιρλανδικούς και σκωτσέζικους χορούς τους οποίους διδάχθηκε στην Νέα Υόρκη δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για όλους.

Στις 18.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Πατρικίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και θα ακολουθήσει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, ομιλία του καθηγητή Θεολογίας, Αναστάσιου Μαρά, με θέμα «Ο Άγιος Πατρίκιος και ο εκχριστιανισμός της Ιρλανδίας».

Το ίδιο βράδυ που όλος ο πλανήτης φωταγωγείται με τα εθνικά χρώματα της Ιρλανδίας γιορτάζοντας την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, στις 20.00 θα φωταγωγηθεί το Ρολόι στην Πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία με τον δήμο.
«Φωταγωγούμε φέτος για πρώτη φορά το Ρολόι των Γρεβενών.  Ένα ιστορικό σύμβολο της πόλης η οποία δημιούργησε και οργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ιρλανδικού πολιτισμού στην Ελλάδα», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και της Αποκριάς έρχονται για πρώτη φορά στα Γρεβενά και δίνουν συναυλία οι Solastas, ένα γκρουπ από την Αθήνα, με μουσικές από την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Σκανδιναβία.

Δείτε το βίντεο: