Skip to main content

Αγορά Μοδιάνο: Τα must buys για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα δώρα των εορτών

Φτιάχνουμε μαζί τη λίστα των αγορών για τα πιο ποιοτικά προϊόντα που θα νοστιμίσουν τα γιορτινά τραπέζια μας και θα δώσουν χαρακτήρα σε κάθε πιάτο

Οι συνταγές για τα εορταστικά τραπέζια δεν χρειάζεται να είναι εξεζητημένες για να ξεχωρίσουν, αρκεί να περιλαμβάνουν τα πιο νόστιμα υλικά που θα δώσουν στο φαγητό μας άρωμα και χαρακτήρα. Αν κάτι δίνει πιο πικάντικη γεύση σε ένα πιάτο, αυτό είναι η ιστορία των ίδιων των υλικών και η διαδρομή τους μέχρι να φτάσουν στα ράφια των μαγαζιών και από εκεί στα χέρια μας.

Το καμάρι του παραγωγού για την ποιότητα, το χαμόγελο του πωλητή για το ενδιαφέρον που δείχνει ο καταναλωτής και ο ενθουσιασμός του τελευταίου για τον γευστικό θησαυρό που ανακάλυψε είναι το τρίπτυχο μίας επιτυχημένης αγοράς.

Αυτήν τη συσσωρευμένη αγάπη ανακαλύπτουμε καθημερινά στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο, που φωλιάζει μέσα της χιλιάδες εκπλήξεις γεύσεων και αρωμάτων. Μάλιστα, αποτελεί must προορισμό ειδικά για την περίοδο των εορτών, καθώς στα καταστήματά που στεγάζονται σε αυτήν θα βρούμε όλα τα απαραίτητα για τα festive τραπέζια καθώς και πρωτότυπες ιδέες δώρων για να χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Image

 

Η Voria.gr επισκέφτηκε την Αγορά Μοδιάνο, που ντύθηκε γιορτινά με τη βοήθεια του Νίκου Ράκκα που επιμελήθηκε τη διακόσμηση και ξεχώρισε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στα γιορτινά τραπέζια σας. Παράλληλα, ανακάλυψε και ιδέες για signature δώρα που θα ενθουσιάσουν τον αποδέκτη τους.

Το ωραίο κλίμα, η γιορτινή αύρα και η μαγική ικανότητα της Αγοράς Μοδιάνο να παντρεύει το παρελθόν με το παρόν αποτελούν την αφορμή για να γίνει ο αγαπημένος προορισμός για τα ψώνια σας αυτές τις ημέρες. Με τη βοήθεια της φωτογράφου, Χριστίνας Μπρούσαλη, αποτυπώσαμε όσα μας κέντρισαν την προσοχή και φτιάξαμε έναν οδηγό με τα must buys των εορτών.

Στο φανταστικά στολισμένο pop up κατάστημα «Θωμάς Σιροπιαστά Ξάνθης» θα ανακαλύψετε έναν γλυκό παράδεισο, καθώς είναι το μοναδικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που θα βρείτε μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης.

Image

 

Το φύλλο Βηρυτού και πέντε βούτυρα που γίνονται ένα, θα δώσουν στον ουρανίσκο σας μία γευστική απόλαυση που δεν θα μπορεί να ξεχάσει. Φυσικά, ακριβώς απέναντι θα προμηθευτείτε και τις θρυλικές καριόκες Ξάνθης του Θωμά, ιδανικό δώρο για τις επισκέψεις σας τις γιορτές.

Image

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις εορταστικές συναθροίσεις έχουν φυσικά τα κρασιά. Στο κατάστημα My Cava θα ανακαλύψετε εκλεκτές προτάσεις που θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ευχάριστες στιγμές των ρεβεγιόν και των τραπεζιών σας.

Image

 

Ένα από τα signature highlights του καταστήματος είναι η πρωτότυπη ιδέα του dispenser, όπου 20 ελληνικά κρασιά περιμένουν να τα απολαύσετε εκείνη τη στιγμή. Μία στάση στο My Cava είναι η ιδανική επιλογή για ένα break από τα ψώνια σας, συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί και ένα πλατό, με προϊόντα που διατίθενται στα υπόλοιπα μαγαζιά της Αγοράς Μοδιάνο.

Image

 

Για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που θα νοστιμίσουν το τραπέζι σας, μην παραλείψετε να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του Olicatessen. Γεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη συναντώνται στα ράφια αυτού του υπερσύγχρονου παντοπωλείου που προσφέρει τεράστια γκάμα για να μεγαλουργήσετε στην κουζίνα σας.

Image

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι special προτάσεις δώρων, όπως τα σαπούνια με θεϊκά χριστουγεννιάτικα αρώματα που θα αρωματίσουν υπέροχα τις φετινές γιορτές και θα φέρουν χαμόγελα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Image

 

Στην Κυψέλη των Θεών μάς περιμένει ο... ναός του μελιού, που γλυκαίνει τη ζωή μας από το 1958. Στα δεκάδες βάζα θα βρούμε προϊόντα από όλη την Ελλάδα που γίνονται μάλιστα ανάρπαστα και στο εξωτερικό. Εκτός από υψίστης ποιότητας μέλι, έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, παστέλια και άλλες γευστικές εκπλήξεις.

Image

 

Οι εκλεκτές γεύσεις της Δυτικής Μακεδονίας αποκαλύπτονται στα ράφια του καταστήματος Kastor Farm και μας καλούν σε ένα γευστικό ταξίδι στην περιοχή που γεννά τα πιο αγνά προϊόντα. Με σημείο αναφοράς τα όσπρια, που έρχονται στο πιάτο μας στην καλύτερη εκδοχή τους, το κατάστημα διαθέτει ακόμα ποικιλίες από βιολογικό τσάι, κρόκο Κοζάνης και άλλα μυστικά του τόπου που θα γεμίσουν χρώματα και αρώματα τα φαγητά μας.

Image

 

Άλλο ένα γευστικό ταξίδι μάς περιμένει να το ανακαλύψουμε δοκιμάζοντας τις γεύσεις του καταστήματος Chrisopigi Deli που μας μεταφέρει νοητά στη λατρεμένη Κρήτη. Στη Χρυσοπηγή θα βρούμε ό,τι κάνει ξεχωριστό το νησί, από ρακί, μέλι και κρασιά μέχρι και ελιές και άλλα εδέσματα.

Image

 

Ξεχωριστή θέση στα ράφια του καταστήματος έχει το λάδι, που υπόσχεται να ζωηρέψει τα φαγητά σας με πλούσια γεύση και αγνές διαθέσεις!

Image

 

Τα Χριστούγεννα επιτάσσουν... στροφή στην παράδοση για αυτό και κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στην Αγορά Μοδιάνο, αξίζει να κάνετε μία στάση στο Πιροσκί. Εκεί θα γευτείτε θεϊκές παραδοσιακές συνταγές του Πόντου με μερικά πεντανόστιμα... twists, όπως το πιροσκί με γέμιση μελομακάρονου.

Image

Η αντίθεση της αλμυρής ζύμης με τη νοστιμιά του απόλυτου χριστουγεννιάτικου γλυκού θα πλημμυρίσει τις αισθήσεις σας και σε όσους καλεσμένους σας προσφέρετε αυτό το έδεσμα, σίγουρα θα σας ευγνωμονούν.

Image

 

Φυσικά, από τα εορταστικά τραπέζια δεν μπορεί να λείπει ο βασιλιάς της ελληνικής γεύσης, το τυρί. Από το Τυροκομείο Αρβανίτης θα προμηθευτείτε την πιο αγνή φέτα που θα γευτείτε ποτέ, καθώς και άλλα ιδιαίτερα τυριά σε κάθε μορφή. 

Image

 

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, το μπλε τυρί που θα βρείτε στο κατάστημα είναι μονόδρομος για το εορταστικό σας καλάθι!

Image

 

Οι γιορτές δεν θα είχαν καμία ουσία αν με μικρές πράξεις, δεν αφήναμε το αποτύπωμά μας στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, για τις προσθήκες στο εορταστικό μας τραπέζι αλλά και για τα εκλεκτά δώρα προς τους αγαπημένους, αξίζει να επισκεφτούμε το Wise Greece.

Image

 

Πρόκειται για ένα παντοπωλείο για καλό σκοπό, στα ράφια του οποίου υπάρχουν πάνω από 2.500 προϊόντα 100 παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Με κάθε προϊόν που αγοράζουμε, συμβάλουμε στο έργο της μη κερδοσκοπικής κίνησης Wise Greece, που προσφέρει τρόφιμα πρώτης ανάγκης στα ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας που τα χρειάζονται. Θα βρείτε λοιπόν ιδιαίτερες προτάσεις εδεσμάτων καθώς και ειδών περιποίησης, γνωρίζοντας πως αυτή η κίνηση έκανε κι άλλους να χαμογελάσουν.

Image

 

Λιχουδιές βγαλμένες από όνειρο μάς καλούν για να τις αποκωδικοποιήσουμε στο κατάστημα Wild Souls, ένα σύγχρονο delicatessen που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες γεύσεις. Τα μαγικά προϊόντα του φτιάχνονται μπροστά στα μάτια μας και ξυπνούν τους γευστικούς μας κάλυκες, χωρίς να περιέχουν ζάχαρη, φοινικέλαιο και συντηρητικά, γεγονός που τα κάνει τόσο λαχταριστά. Bonus tip: Εκτός από τις πρωτότυπες... ιστορίες που κρύβει κάθε βαζάκι, δοκιμάστε οπωσδήποτε τις θεϊκές προτάσεις του χαλβά!

Image

Τα όμορφα κουτιά που κρύβουν ενδιαφέρουσες εκπλήξεις είναι η ιδανική επιλογή για τα εορταστικά δώρα που σίγουρα θα δημιουργήσουν ακόμα πιο γλυκά συναισθήματα στους αγαπημένους σας. 

Image

Το απόλυτο spot για μικρά και... μεγάλα παιδιά είναι φυσικά το Camelot, όπου τα μάτια αλλά και το στομάχι σας θα χορτάσουν πολύχρωμες συνθέσεις και φρεσκότατα σοκολατάκια και ζαχαρωτά.

Image

 

Θα βρείτε μάλιστα πολύ όμορφες ιδέες δώρων για τους λιλιπούτειους φίλους σας για να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σαν να βρίσκονται σε παραμύθι!

 

Image

 

Φυσικά, μία εορταστική βόλτα στην Αγορά Μοδιάνο δεν θα μπορούσε να μην κρύβει και εκπλήξεις.

Το Plus Radio 102.6 έφτιαξε το πιο μαγικό Christmas Studio στην καρδιά της Μοδιάνο και συνοδεύει τις βόλτες μας με ξεσηκωτική μουσική και ενδιαφέροντα προγράμματα.

Image

 

Μία ακόμα στάση που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, ειδικά αν επισκεφτείτε την Αγορά Μοδιάνο με την οικογένειά σας, είναι το Twimagination Christmas Home. Ο χώρος που φιλοξενεί τα πιο συναρπαστικά εργαστήρια, ντύθηκε άκρως γιορτινά και σας περιμένει για τις πιο ωραίες festive φωτογραφίες και πολλές εκπλήξεις!

Image

Φωτογραφίες: Χριστίνα Μπρούσαλη