Skip to main content

Τάραξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης το κομβόι με τα 150 τουριστικά λεωφορεία (φωτο+vid)

Δυναμική διαμαρτυρία των τουριστικών πρακτόρων για την κατάσταση του κλάδου λόγω της πανδημίας - Πλημμύρισε από λεωφορεία το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κάτι παραπάνω από αισθητή έκανε την παρουσία του το κομβόι 150 τουριστικών λεωφορείων που πέρασε μέσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 190 λεωφορεία, εκ των οποίων τα 150 συμμετείχαν στο κομβόι διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από την αερογέφυρα Θέρμης και στη συνέχεια πέρασε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πατώντας τα κλαξόν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων διέσχισαν κεντρικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσαν την σημερινή τους  διαμαρτυρία περνώντας μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Ενδεικτικό της δυναμικής συμμετοχής είναι ότι το πρώτο λεωφόρο βρίσκεται στη Λεωφόρο Νίκης με κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο ενώ τα τελευταία βρίσκονται στην οδό Κατσιμίδη. Τέσσερα εξ αυτών κατευθύνθηκαν στο ΥΜΑΘ για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν κρεμάσει μαύρα πανιά στα λεωφορεία τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος τους λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που έχει πληγεί τόσο. Κλείνουμε 24 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2020, με μηδενικό έργο. Το 97% των λεωφορείων είναι ακινητοποιημένα», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης Μιχάλης Πεζίκογλου, σημειώνοντας ωστόσο, πως καλούνται να πληρώσουν όλα τα έξοδα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, «το τουριστικό λεωφορείο πεθαίνει» και σε όλα τα μέτρα στήριξης ποτέ δεν ήταν μέσα ο κλάδος τους.

 

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Βίντεο από το κομβόι διαμαρτυρίας με τα τουριστικά λεωφορεία (φωτο+vid)