Skip to main content

Ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας (vid)

Αναζητούνται στοιχεία για το αν νοίκιασε αυτοκίνητο για να κάνει το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αν ήταν μόνος του σε αυτό το ταξίδι.

Στην Ελλάδα ταξίδεψε το 2016 ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού με 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, ακολουθώντας μία διαδρομή που στο μεγαλύτερο μέρος της παραμένει άγνωστη και την οποία οι αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο Τάραντ πέταξε στις 20 Μαρτίου του 2016 από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Αθήνα, και από εκεί πέταξε ξανά για το Ηράκλειο. Από εκεί ταξίδεψε στη Σαντορίνη και πίσω στην Αθήνα, όπου χάνονται τα ίχνη του, αν και φαίνεται πως έμεινε στη χώρα μας για πάνω από δύο εβδομάδες.

Το ταξίδι αυτό του Τάραντ φαίνεται πως εντάσσεται στις αλλεπάλληλες επισκέψεις του στα Βαλκάνια την τελευταία τριετία, και δεν αποκλείεται να έχει διασυνδέσεις στην περιοχή.

Οι αρχές προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν την πορεία που ακολούθησε, μέσω των check-in του με το διαβατήριό του στα αεροδρόμια, του «ίχνους» της πιστωτικής κάρτας του, αλλά και μέσω των συνδέσεων του κινητού του τηλεφώνου.

Από την έρευνα της αστυνομίας, σύμφωνα με τον Alpha, προκύπτουν νέα στοιχεία που εμφανίζουν τον Τάραντ να έχει επισκεφθεί και τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ίχνη του Τάραντ χάνονται μετά το ταξίδι του από τη Σαντορίνη στην Αθήνα, όμως εμφανίζονται ξανά μετά από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου ταξίδεψε πιθανόν οδικώς, και από εκεί αναχώρησε στις 13 Απριλίου του 2016 με το αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη.

Όπως δήλωσε πάντως νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο διεθνολόγος - στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος, ο Τάραντ με λεωφορείο επισκέφθηκε σημεία μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το «δρομολόγιό» του περιλάμβανε Δελφούς, Μυκήνες και Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα. Επισκέφθηκε επίσης Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Πλέον, οι αρχές αναζητούν στοιχεία για το αν νοίκιασε αυτοκίνητο για να κάνει το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, αν ήταν μόνος του σε αυτό το ταξίδι, καθώς και αν σταμάτησε σε αυτήν τη διαδρομή και σε ποια σημεία ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.