Skip to main content

Τέλος η ταλαιπωρία-Έφτασαν Θεσαλονίκη οι 89 επιβάτες από την Τιμισοάρα

Οι 89 επιβάτες έφτασαν στις 17.15 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με πτήση της Aegean που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Στις 17.15 έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι 89 επιβάτες που παρέμεναν από χθες στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, έπειτα από εκτροπή της πτήσης της Ryanair Λονδίνο - Θεσσαλονίκη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η ταλαιπωρία των επιβατών έλαβε τέλος με εναλλακτική πτήση που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έπειτα από συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία Aegean.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά 184 επιβάτες επέβαιναν στην πτήση RYR8582 της Ryanair. Οι 88 μεταφέρθηκαν με πούλμαν της αεροπορικής εταιρείας προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι υπόλοιποι επτά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κανόνισαν τη μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις.

Ωστόσο, για όσους ταξιδεύουν οδικώς η περιπέτεια συνεχίζεται καθώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν έχουν φθάσει ακόμη στη Θεσσαλονίκη.

Για την εκτροπή της πτήσης, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης διέταξε την διερεύνηση του περιστατικού, βάλλοντας παράλληλα κατά της Ryanair (δείτε εδώ). Η εταιρεία από τη μεριά της, κάνει λόγο για εκτροπή που ήταν εξ ολοκλήρου εκτός του ελέγχου της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρείας ΕΔΩ.