Skip to main content

Τέλος, και με τη βούλα, το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit

Επισήμως παρελθόν αποτελεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Πλήρης η αποδοχή του αθλητικού ν/σ από UEFA

Επισήμως παρελθόν αποτελεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, ή αλλιώς «ποδοσφαιρικό Grexit». Με κοινή επιστολή τους προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, FIFA και η UEFA επιβεβαιώνουν την πλήρη αποδοχή του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και κυρίως του άρθρου 5 περί Τακτικών Δικαστών.

Την κοινή επιστολή υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς των δύο ομοσπονδιών, Τζιάνι Ινφαντίνιο και Ζερόμ Βάλκε, και ενημερώνουν πως οι ομοσπονδίες αποδέχονται πλήρως το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επιστολή, γίνεται αποδεκτή η διάταξη, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα Άρθρα 5 και Άρθρα 15 παρ.2.

Παρ' όλα αυτά, καθιστούν σαφές πως θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που υπάρξει κρατική παρέμβαση, τότε θα επιβληθούν και οι ανάλογες κυρώσεις.