Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Εθνικά αναγκαία και απολύτως δημοκρατική η ψήφος για τους απόδημους

«Είναι εξίσου Έλληνες με εμάς όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο στο εξωτερικό», είπε ο βουλευτής της ΝΔ

Μου ανατέθηκε, κάτι που είναι και πολύ τιμητικό, να εισηγηθώ το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των απόδημων, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Επιτέλους η κυβέρνηση, πιστεύω με τη συνδρομή όλων των κομμάτων, επιλύει ένα θέμα ανοιχτό επί μισό αιώνα, υπήρχε μεν η πρόβλεψη στο Σύνταγμα, όμως ο συνταγματικός νομοθέτης ζητούσε 200 ψήφους» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε:

«Τώρα, ξεκίνησε η διαδικασία και έρχεται η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο να πάρει 200 ψήφους, για να άρει όλους τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων. Είναι εξίσου Έλληνες με εμάς όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο στο εξωτερικό κατά τη στιγμή της προκήρυξης των εκλογών. Θα μπορούν όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό να ψηφίσουν. Το βρίσκω εθνικά αναγκαίο και απολύτως δημοκρατικό».

Εξήγησε ότι θα μπορούν να εγρραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν χωρίς περιορισμούς, όποιοι είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο στο εξωτερικό κατά την προκήρυξη των εκλογών.

«Ζητάμε την στήριξη όλων των κομμάτων όλων των βουλευτών, έτσι η Ελλάδα γίνεται ισχυρότερη. Γι' αυτό πιστεύω και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.