Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φίδι εθεάθη να... βολτάρει στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους (vid)

Το ερπετό καταγράφεται να ελίσσεται στο οδόστρωμα ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα - Δείτε το απίστευτο βίντεο

Πολλά είναι φέτος τα περιστατικά με φίδια τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους σε αστικό περιβάλλον προκαλώντας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις πανικό.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αυτό σε σχολείο της Μενεμένης όπου οχιά τσίμπησε εθελόντρια που επιχείρησε να την πάρει από το σημείο με τη γυναίκα να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, έχοντας υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Την ίδια ώρα, σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται το κοριτσάκι από χωριό του Βόλου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο έπειτα από τσίμπημα οχιάς.

Ωστόσο η παρουσία φιδιών συνεχίζει να έχει έντονη παρουσία στα social media, με τελευταίο ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του TikTok και δείχνει ένα φίδι να έρπεται πάνω στην άσφαλτο της Τσιμισκή κοντά στη συμβολή της με την Αριστοτέλους.

Το ερπετό φαίνεται να είναι πανικοβλημένο από τη θορυβώδη ατμόσφαιρα της πόλης και να προσπαθεί να βρει καταφύγιο.

 

@dimladom Αυτή η πόλη δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσει ! #skg #fyp #snake #foryoupage ♬ πρωτότυπος ήχος - DimDom

Δεν είναι η πρώτη φορά που φίδι κάνει την εμφάνισή στο στο κέντρο της πόλης. Το 2019 και συγκεκριμένα τον Μάιο φίδι είχε βρεθεί μπροστά σε βιτρίνα καταστήματος στην οδό Μητροπόλεως και κλήθηκε εθελοντής προκειμένου να προχωρήσει στην περισυλλογή του.

Ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση προκλήθηκε από παρουσία οχιάς σε παιδική χαρά στην περιοχή της Τριανδρίας ακριβώς πριν από τρία χρόνια.

Όπως εξήγησε ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης, η παρουσία των φιδιών στον αστικό ιστό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ερπετά φωλιάζουν σε κινητήρες αυτοκινήτων που βρίσκονται στην εξοχή και μεταφέρονται στη συνέχεια στις πόλεις.