Skip to main content

Ντελιβεράς ο 39χρονος που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη - Οργή ΣΕΤΕΠΕ για διανομές εν μέσω θύελλας

Οργισμένη ανακοίνωση ΣΕΤΕΠΕ για το νέο δυστύχημα με διανομέα, που συνέβη «τη στιγμή που αέρας ξερίζωνε δέντρα, σχεδόν βύθιζε αντιτορπιλικά στην παραλία και ξήλωνε σκεπές σε αθλητικούς χώρους με μικρά παιδιά»

Διανομέας ήταν ο άτυχος 39χρονος που έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με ΙΧ το βράδυ του Σαββάτου στην Κάτω Τούμπα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην οδό Απόλλωνος.

Δείτε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Νεκρός 39χρονος μετά από τροχαίο - Η μηχανή του συγκρούστηκε με ΙΧ στην Τούμπα

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης αφήνει αιχμές για τις συνθήκες εργασίας των διανομέων χθες που μαίνονταν θυελλώδεις άνεμοι. «Τη στιγμή που αέρας ξεριζώνει δέντρα που πέφτουν σε δρόμους, σχεδόν βυθίζει αντιτορπιλικά στην παραλία, ξηλώνει σκεπές σε αθλητικούς χώρους που παίζουν μικρά παιδιά όπως στην θέρμη, την ώρα οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 106 χλμ/ώρα, θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε συναδέλφους πάνω στα μηχανάκια να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα», λένε. 

Επίσης, ζητούν διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. «Θα επιδιώξουμε, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε, να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο σε όσους είναι υπαίτιοι. Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε για άλλη μια φορά όλα αυτά που έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 50 συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια. Την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας και την ακόρεστη όρεξή των μεγάλων εταιριών του κλάδου να μας ξεζουμίσουν μέχρι τελικής πτώσης».

Παράλληλα, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 10:00 στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα στην Τούμπα.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος συγκρούστηκε στις 23:00 με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 39χρονος με αποτέλεσμα τον αρχικά σοβαρό τραυματισμό του. Ο άτυχος 39χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.